Aangeboden door ONVZ

Branded Content Regio

Ultraware is Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe

Software-leverancier Ultraware uit Assen is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Drenthe. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs donderdag aan directeur Serge de Mul.

De Ondernemer 20 september 2018

Ultraware onvz

Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert het bedrijf, van alle deelnemende bedrijven in de provincie, het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Bedrijfshonden

Bij Ultraware werken 40 medewerkers en drie bedrijfshonden. Het bedrijf analyseert, optimaliseert en innoveert sinds 2000 het bedrijfsproces van klanten en bouwt vervolgens op maat gemaakte bedrijfssoftware.
De onderneming doet alles om een gezonde leefstijl van de medewerkers te bevorderen. Zo wordt de hoeveelheid zuurstof per kamer gemeten en bijgesteld naar een optimaal niveau. Hierdoor kunnen medewerkers geconcentreerder werken en hebben zij geen last van kantoorvermoeidheid. Er wordt veel geïnvesteerd in medewerkers. Er is elke dag vers fruit, een gezonde lunch die ze samen nuttigen en er wordt veel samen gewandeld en iedere donderdag gesport. Een blije medewerker staat bij Ultraware op nummer één. Er lopen op de werkvloer zelfs drie honden rond, die zorgen voor verbinding, het bevorderen van de onderlinge communicatie en verminderen van stress.

Lees ook: ISDN stopt in 2019: zo stap je over naar het Nieuwe Bellen

Blije en gelukkige medewerkers

“Dit hadden we helemaal niet verwacht,” aldus directeur Serge de Mul. “Ontzettend gaaf, al is het niet ons doel om prijzen te winnen. Het is onze droom om met blije en gelukkige medewerkers een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving, Want uiteindelijk zijn zij toch de basis van elk succesvol bedrijf: van blije en gelukkige medewerkers krijg je immers blije en gelukkige klanten. Als je daarop stuurt, in plaats van op omzet, gebeurt de rest vanzelf.”

Prijsuitreiking Het Vitaalste Bedrijf: Meld je aan!

De kersverse regiowinnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 19 november uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wil je erbij zijn? Reserveer hier je stoel.

Lees ook: Zo zet je vitaliteit volgens Pieter van den Hoogenband op de kaart

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren ondernemers daarom te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.