Nieuws Regio

Vermogensbeheerder Verwer & Janssen groeit uit tot speler van formaat

De historisch lage rente impliceert dat sparen niet loont. Maar wat dan te doen met uw vermogen? Goed en onafhankelijk advies is daarbij essentieel. Verwer & Janssen Vermogensmanagement uit Roosendaal zorgt voor rust, gemak en rendement. Dit bedrijf heeft per 1 januari 2018 VIP Vermogensbeheer uit Breda overgenomen. Daardoor is het vermogen onder beheer van Verwer & Janssen in één keer toegenomen met 50 procent. Deze stap strookt met haar ambitie om uit te groeien tot een speler van formaat in vermogensbeheer.

Henk van de Voorde | De Ondernemer i.s.m. Verwer & Janssen 15 maart 2018

005 GOV4 QU 20180314 WBS41 00 orig 2

Tegelijkertijd blijft degelijkheid troef. De informele cultuur, effectieve methodiek en laagdrempeligheid van Verwer & Janssen en VIP Vermogensbeheer sluiten naadloos op elkaar aan. Bovendien biedt de bundeling van krachten diverse synergievoordelen. Met toetreding van de twee partners van VIP Vermogensbeheer, Paul Verhoef uit Geertruidenberg en Roger van Jaarsveld uit Eindhoven, is het team van Verwer & Janssen inmiddels uitgebreid tot twaalf medewerkers waarvan acht vermogensbeheerders. Zij opereren allen vanuit het mooie kantoor van Verwer & Janssen Vermogensmanagement in Roosendaal, recht tegenover het station. Speerpunten van beleid zijn maatwerk, betrouwbaarheid, deskundigheid en onafhankelijkheid.

Laagdrempelig

Binnen het bedrijf is sprake van een grote mate van vakbekwaamheid, mede door de ruime ervaring van de accountmanagers in de bancaire wereld. ,,In 2016 werden de eerste contacten gelegd met VIP Vermogensbeheer. Paul Verhoef kende ik al sinds 1994 toen hij hoofd Private Banking van ABN AMRO regio Zuidwest was en ik voor die bank maandelijks aanschoof voor het beleggersoverleg op het Chasséveld in Breda. Onze werkwijze komt in grote lijnen met die van Paul en Roger overeen. We spreken letterlijk en figuurlijk dezelfde taal en gaan op dezelfde manier met de klanten om", aldus algemeen directeur Evert Verwer. Het bedrijf kenmerkt zich door een familiale sfeer, waar de klanten zich echt thuis voelen. De vermogensbeheerders van Verwer & Janssen ontvangen de klanten in principe op kantoor, maar komen ook graag naar de klant toe. De medewerkers van Verwer & Janssen zijn altijd bereikbaar, ook buiten de reguliere kantoortijden.

Lees ook: Employer branding: met deze strategieën bind je goed personeel aan je bedrijf

Prima rendementen

Evert Verwer startte in maart 2003, precies 15 jaar geleden, met zijn compagnons ing. drs. Walter Janssen RBA en mr. Johan van Sprundel het bedrijf in vermogensbeheer op. De gedegen en consistente aanpak, op basis van gestructureerde maatwerkportefeuilles, heeft geresulteerd in een jaarlijkse groei van klantenbestand en beheerd vermogen. Zo steeg in 2017 opnieuw het klantenbestand en vermogen onder beheer met ongeveer tien procent. De klanten van Verwer & Janssen Vermogensmanagement realiseerden in de afgelopen jaren prima rendementen, in de pas met het gekozen beleggingsprofiel. De hoge klanttevredenheid en het geringe verloop spreken voor zich.

Spreiding

Spreiding is zeer belangrijk. Binnen de portefeuilles kiest Verwer & Janssen ook voor bepaalde thema's voor de langere termijn zoals 'Duurzaam beleggen in eersteklas fondsen', 'beleggen in Robotica', 'Milieu' of beleggen in bepaalde regio's zoals momenteel de voorkeur voor Europa en Emerging Markets. Vermogensbeheer betekent met name ontzorgen. De meeste klanten zijn vermogende particulieren en/of (oud) ondernemers. ,,Wij zorgen er voor dat onze klanten dié dingen kunnen doen die ze leuk vinden, terwijl wij op hun vermogen passen. Via duidelijke rapportages en de mogelijkheid om ten allen tijde in te loggen blijven de klanten altijd op de hoogte", verklaart de algemeen directeur van Verwer & Janssen, dat ook vermogensbeheer doet voor een aantal Belgische en Luxemburgse verzekeringsmaatschappijen.

Automatisering

,,De afgelopen jaren hebben we zwaar ingezet op automatisering om de klantengroei de baas te kunnen blijven. We hebben flink geïnvesteerd in IT. Dit is ook nodig omdat de autoriteiten, zowel in Nederland als Europa, steeds meer van ons als vermogensbeheerder verlangen op het gebied van risicobewaking en beleggersbescherming. Het vermogen van onze klanten wordt op hun eigen naam geplaatst bij BinckBank en ABN AMRO Bank in Nederland en België. Alleen de klant kan er over beschikken. Als deze wil stoppen met vermogensbeheer staat het geld binnen enkele dagen terug op de rekening."

VenJ-online.nl

Naast maatwerk, vanaf 100.000 euro, kan men via de website VenJ-online.nl al beleggen vanaf 5.000 euro (kinderen vanaf 2.000 euro). Voor alle klanten wordt in een van de drie profielen op dezelfde wijze belegd. Dit platform is in 2017 flink gegroeid en alles is online te regelen. In 20 minuten kan het proces worden doorlopen en is iemand klant.

Lees ook: Dit is waarom je onder stress een stuk slechter presteert

Beleggen met de handrem

Evert legt uit dat de wijze van beleggen van Verwer & Janssen altijd ongewijzigd is gebleven. Wel mee kunnen profiteren van mogelijk stijgende markten, maar niet tegen iedere prijs. Ofwel beleggen met de handrem erop. ,,Als goed huisvader passen we op de vaak duur verdiende centen van onze klanten, zodat zij goed kunnen slapen. Veel startende beleggers proberen het zelf te doen waarna ze na enkele jaren een illusie armer onze kant op komen. Vermogensbeheer is echter een fulltime job. Niet dat wij als V&J de wijsheid in pacht hebben want we weten ook niet wat de aandelenmarkten of rentestanden gaan doen, maar we weten in ieder geval wel door onze jarenlange ervaring wat we niet moeten doen. Wij beleggen dus niet in de waan van de dag. We kijken naar de langere termijn en proberen daarin een mooi rendement te realiseren tegen een beperkt risico." De cijfers in de afgelopen 15 jaar bewijzen de effectiviteit van de methodiek van Verwer & Janssen Vermogensmanagement. Het derde lustrum zal op donderdag 4 oktober op gepaste wijze worden gevierd met een grote happening voor haar klanten en relaties in Roosendaal.

De afgelopen jaren hebben we zwaar ingezet op automatisering om de klantengroei de baas te kunnen blijven

Evert Verwer