Nieuws Regio

VersLokaal introduceert nieuw horecaconcept in Hengelo

Het is geen doorsnee lunchroom van Charlotte Minnegal in het Campus Business Center. Met VersLokaal zet de Enschedese een nieuw horecaconcept neer. Dat schrijft Tubantia.

Jana Simmelink | Foto: Christian van der Meij 27 juni 2018

Verslokaal lunchroom charlotte minnegal campus business center enschede horecaconcept

Geen broodje frikandel of een tosti, maar alleen maaltijden met verse ingrediënten bij VersLokaal. Charlotte Minnegal werkte voorheen bij Boenders, het cateringbedrijf dat de lunchroom op bedrijventerrein Westermaat in Hengelo eerst in handen had. "Ik had zelf wel een paar ideeën over wat ik met deze lunchroom wilde. Daarop ben ik in gesprek gegaan met Boenders en kreeg ik deze kans, die ik met beide handen heb aangegrepen", vertelt de 30-jarige Enschedese.

Passie

Minnegal studeerde facilitymanagement en werkte een tijd bij La Place. De passie voor horeca was er altijd al. Toen ze begon met de lunchroom, besloot ze alleen verse ingrediënten te gebruiken. "Ik geloof in pure smaken, dat verschil proef je echt. Dat is voor mij de echte smaakbeleving, wij maken alles zelf."

Lees ook: Deventer lunchroom Tea Rose krijgt nieuwe eigenaren en uitstraling

Bekendheid

De lunchroom is elke dag van 12.00 uur tot 13.30 uur open, en niet alleen voor ondernemers in het Campus Business Center op Businesspark Westermaat. "Ik focus me niet per se op mensen die hier werken. Ik hoop dat VersLokaal iets bekender wordt, dat de drempel iets lager wordt en dat mensen gewoon langskomen."

Afhaalmaaltijden

Gasten kunnen er niet alleen voor een lunch terecht. "We bereiden op donderdag en vrijdag ook maaltijden die afgehaald kunnen worden. Elke week staan er twee gerechten op het menu, waarvan één vegetarisch. Ik heb dit opgezet omdat ik zelf vaak op donderdag of vrijdag denk 'hoe ideaal zou het zijn als ik onderweg naar huis gewoon een goede maaltijd had kunnen scoren'. Ik probeer eten gewoon wat makkelijker te maken voor mensen en het tegelijkertijd gezond en vers te houden." Info: verslokaal.nu

Ik probeer eten gewoon wat makkelijker te maken voor mensen en het tegelijkertijd gezond en vers te houden

Charlotte Minnegal, VersLokaal