Advertorial van Vertaalbureau Perfect

Advertorial Regio

Hoe Vertaalbureau Perfect bedrijven en klanten verbindt

Vertalingen verbinden mensen en culturen en niet in het minst: bedrijven en klanten. Goed vertaalde teksten maakt het voor ondernemers makkelijker om internationale klanten aan te trekken. Dit is hoe Vertaalbureau Perfect zowel kleine als grote bedrijven helpt.

Redactie De Ondernemer | Foto: Perfect 28 februari 2019

Vertaalbureau perfect 01

Vertaalbureau Perfect heeft acht vestigingen, waaronder het hoofdkantoor in Enschede. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat de organisatie met ruim duizend aangesloten vertalers in 2007 gestart is als kleine startup. “We waren toen nog een specialistisch vertaalbureau voor Duitse vertalingen onder de naam Duits Perfect. Omdat de klanten al snel vroegen om vertalingen naar andere talen, maakte we de stap naar full-service vertaalbureau”, zegt Jeroen van den Engel, marketingmanager bij Vertaalbureau Perfect.

Betekenisvol ondernemen

Vertaalbureau Perfect werkt volgens een model waarin betekenisvol ondernemen centraal staat. ”Teams en medewerkers worden niet top-down aangestuurd door managers, maar ze werken zelfsturend”, zegt Van den Engel. “Bij ons zijn er geen managers, maar coaches. Ook hebben we geen vaste werktijden en wordt de winst boven de 10 procent verdeeld onder de medewerkers. Op die manier heeft al het personeel baat bij duurzame groei.”

Groei

Vertaalbureau Perfect is één van de snelst groeiende technologiebedrijven van de Benelux. “We ontvingen vijf jaar op rij een FD Gazellen Award. Deze worden uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland”, zegt Van den Engel. Volgens hem zijn deze prestaties het resultaat van het streven naar continue verbetering, het voeren van een sterke marketingstrategie en het toepassen van slimme innovaties. Als voorbeeld noemt hij een intern ontwikkeld CRM-systeem waarmee klanten eenvoudig documenten kunnen verzenden en ontvangen.

Werkwijze

Dankzij de heldere werkwijze weten klanten precies wat ze kunnen verwachten van het vertaalbureau. Het proces begint met het digitaal aanbieden van de te vertalen documenten. “De documenten komen terecht bij een projectmanager die de aanvraag aandachtig bestudeerd. Hij of zij koppelt vervolgens de juiste vertaler aan het project”, zegt Van den Engel. Je hoeft nooit lang te wachten op een scherpe offerte. “Je kunt je voorstellen dat we binnen een uur een Engelse vertaler hebben gevonden. Mede door tijdsverschillen kan het iets langer duren om bijvoorbeeld een Japanse vertaler te vinden. Het streven is altijd om binnen vier uur een offerte te leveren.”

Talen aanbod

Het grootste deel van de 20.000 vertalingen die Vertaalbureau Perfect het afgelopen jaar verzorgde waren in het Engels, Duits of Frans. De vraag naar vertalingen naar het Pools neemt toe, merkt het bedrijf. Het gaat dan met name om contracten voor arbeidsmigranten. Ook voor minder voorkomende talen als Azerbeidzjaans, Thai of Sloveens heeft het vertaalbureau (native) vertalers. Naast ruim veertig talen, spreekt het vertaalbureau ook de vaktaal van jouw doelgroep. “Ons team bestaat uit in-house vertalers en taalspecialisten in verschillende vakgebieden zoals finance en marketing”, aldus Van den Engel.

Vertaaldiensten

Vertaalbureau Perfect biedt een breed scala aan vertaaldiensten. Denk daarbij aan het vertalen van digitale teksten voor advertenties, blogs, marketing, seo, webshops en websites. Ook het vertalen van boeken, brochures, certificaten, handleidingen, bijsluiters, aktes, contracten, jaarverslagen en software behoren tot de mogelijkheden. Afgelopen tijd zag het bedrijf een stijgende vraag naar juridische teksten. “Dat heeft te maken met de AVG privacywetgeving, waardoor bedrijven extra aandacht moesten besteden aan algemene voorwaarden, privacystatements en cookieteksten”, zegt Van den Engel.

Vertaalbureau

Afgelopen jaar vertaalde Vertaalbureau Perfect ruim 20.000 teksten voor Nederlandse en buitenlandse organisaties. Op de website zijn voorbeeldteksten en referenties te vinden. Op deze website kun je tevens terecht voor een prijsindicatie en een offerte.