Nieuws Regio

Waarde familiebedrijven wordt door politiek onderschat

Onder de titel 'Family Business: The Sustainable Choice', organiseert FBNed, de vereniging voor familiebedrijven in Nederland, eind mei de Europese summit. Volgens Marlies van wijhe (Voorzitter FBNED en CEO Van Wijhe Verf) wordt de waarde van het familiebedrijf onderschat.

Marlies van wijhe | De Ondernemer i.s.m. FBNED 5 april 2017

Stropdas tekening

Sinds de crisis staat het familiebedrijf steeds meer in de belangstelling. Zo'n bedrijf wordt gekenmerkt door deels andere waarden. Het staat bekend om haar conservatieve financiering en lange termijn focus. Daarom is juist duurzaamheid iets dat bij uitstek past bij onze ondernemingsvorm. Afgelopen vrijdag vond bij Burgers' Zoo de tiende editie plaats van Future For Nature in het bijzijn van koning Willem-Alexander. Het was een geweldig inspirerende bijeenkomst. Prachtig om deze ondernemende, veelal jonge natuurbeschermers met passie te horen spreken over bescherming van bedreigde diersoorten. Tijdens dit event leerde ik het woord Fire in the belly. Dat staat voor passie en het vuur om het goede te doen.

Onderschat

Onze summit eind mei in Amsterdam is bedoeld om familie-ondernemers, ambtenaren en politici tot elkaar te krijgen, zodat wij elkaar kunnen steunen in een belangrijke missie. De waarde die familiebedrijven kunnen toevoegen wordt door de politiek nog steeds onderschat. Dus laat deze summit een mooi begin zijn om elkaar beter te leren kennen, zodat ook deze bedrijven een sustainable toekomst hebben.