Advertorial van Brandskills
Advertorial Regio
Wat kan het Twents bedrijfsleven doen om aantrekkelijker te worden voor jonge mensen?
Het is een ontwikkeling die grote impact gaat hebben op het bedrijfsleven in Twente: in de toekomst zullen er 40 procent minder jongeren in die regio wonen. Wat kan Twente doen om het tij te keren en aantrekkelijker worden voor jonge mensen?

Foto: Pixabay
Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 3 studenten in de regio geen drie Twentse bedrijven kan opnoemen. Er zijn dus veel studenten niet bekend met de bedrijven in Twente. Ook vanwege de eerdergenoemde cijfers over de bevolkingsontwikkeling moet Twente dus direct in actie komen. Oog hebben voor talent en luisteren naar de behoeften van jonge mensen, maar ook werken aan de Twentse bescheidenheid dat bij veel bedrijven in de weg staat. Het communiceren van een relevant verhaal is nu en wordt in de toekomst steeds belangrijker. Dit geldt voor zowel het werven van nieuwe klanten (sales) als voor het werven van talent (employer branding).
Maar wat willen die talenten dan?
Zelf ben ik nog maar pas afgestuurd aan de opleiding Small Business & Retail Management en ook in het laatste jaar van de studie zag ik nog veel medestudenten dwalen. Straks afgestudeerd en dan? Opleidingen zijn over het algemeen breed en (gelukkig) niet gericht op één functie/taak; je kunt er eigenlijk nog alle kanten mee op. Handig maar ook moeilijk, want 'wat vind ik nu precies leuk?', 'waar liggen mijn ambities?' en 'wat voor bedrijf past bij mij?' Veel studenten hebben hier nog geen idee over, ook logisch als je nog weinig ervaring hebt opgedaan. Een ding staat alleen wel vast: we willen niet werken voor onbekende, vervuilende en niet-duurzame bedrijven die goed bezien, geen enkele relevantie hebben.
Nieuwe verhalen
Dus wat heeft het Twentse bedrijfsleven nodig? Relevante verhalen in combinatie met een andere mindset. Succesvolle organisaties plannen niet zozeer hun toekomst, ze ontdekken hem. Het bouwen in drijfzand doe je niet meer met beton, je zult andere strategieën moeten vinden. Hiervoor is business development nodig, een brede rol die moeilijk te vangen is in een simpele functieomschrijving. Het is een mindset, een proces en een skill-set tezamen. Een veelzijdige functie waarin strategie, marketing, verkoop en innovatie worden gecombineerd met analytische, creatieve en communicatieve vaardigheden. Het Twentse bedrijfsleven heeft behoefte aan jonge ondernemende talenten (die doorgroeien tot volwaardige business developers) die met een open, lerende en op ontdekking gerichte houding kunnen bouwen aan nieuwe relevante verhalen voor het Twentse bedrijfsleven. Doen wat je altijd al gedaan hebt is veelal niet de beste strategie meer.
''Een ding staat wel vast: we willen niet werken voor onbekende, vervuilende en niet-duurzame bedrijven.''
Brandskills is een start-up voor en door jonge ondernemende talenten, dit om online en offline groei te realiseren bij onze opdrachtgevers. Brandskills is een oplossing voor de mismatch tussen ondernemend talent en het Twentse bedrijfsleven. Door opleidingstrajecten op maat, in samenspraak met het talent en het bedrijf, weten wij jonge ondernemende talenten aan ons te binden. Generatie Z is niet voor een gat te vangen, blijft (lang) flexibel en/of kijkt het liefst eerst in verschillende keukens, voordat ze een langetermijnverbintenis aan gaan. Klinkt ook best logisch toch? Brandskills is flexibiliteit voor beide partijen, passende bij de groeifase van het bedrijf en het talent. Minimale risico’s en maximaal resultaat. Effectieve kennismaking om de juiste fit te bewerkstelligen en om onnodige risico’s te vermijden.