Advertorial van The Distrikt

Advertorial Regio

‘Werven en behoud van personeel grootste uitdaging voor bedrijven’

The Distrikt Your World Online, het full service online marketingbureau van Eindhoven, helpt bedrijven via de nieuwste internettechnieken aan meer klanten, meer omzet en vooral ook aan meer personeel.

Redactie De Ondernemer / MVO 19 januari 2019

The Distrikt

Kelly Jaspers, eigenaresse van The Distrikt, vertelt dat momenteel meer dan de helft van alle bedrijven kampt met personeelstekort. “Dit heeft negatieve gevolgen voor de groei van die bedrijven. Daarnaast neemt de werkdruk aanzienlijk toe onder personeel, wat vervolgens negatieve invloed heeft op gezondheid, privéleven en dus het functioneren. Het aantrekken van juist personeel kan dat allemaal oplossen, maar de veel gestelde vraag is dan: hoe werf je personeel in tijden van hoge concurrentie en schaarste op de markt?” Ze zegt zich erover te verbazen dat veel bedrijven zich nog steeds vastklampen aan ‘traditionele werving’.

“Gemiddeld gaat 25 tot 30 procent van het jaarsalaris van een kandidaat naar traditionele wervingen selectiebureaus. Deze kosten zijn veelal economisch niet meer aanvaardbaar en onnodig. Onze oplossing hiervoor is employer branding.”

Employer branding

Employer branding heeft alles te maken met het creëren van beleving van een bedrijf en het online uitstralen van zijn unieke (toegevoegde) waarden. Het start met een analyse van wat een werkgever te bieden heeft voor toekomstig personeel, onder andere door middel van een werknemersonderzoek. Waarom gaan medewerkers met een lach naar hun werk? Waarom hebben zij gekozen voor dit bedrijf? Hoe is de interne cultuur? Jaspers: “Dat is een aantal van de belangrijke vragen die wij stellen. Werknemers maken immers het bedrijf én zijn de ambassadeurs van de organisatie. Het onderzoek dat wij doen wordt vervolgens vertaald in een website van werkenbijuwbedrijf.nl (www.werkenbijthedistrikt.nl). Dit is een bewezen start van een goede strategie, 90 procent van de sollicitanten oriënteert zich namelijk op de recruitmentwebsite van een bedrijf.”

De online aanpak zoals The Distrikt die hanteert wordt verpakt en gepositioneerd via online campagnes. Door het inzetten van de strategisch gekozen online instrumenten worden vacatures door de juiste doelgroep gevonden en worden geschikte kandidaten aangetrokken en geselecteerd. Dat onderdeel is onmisbaar, gemiddeld 62 procent van de sollicitanten zoekt tegenwoordig naar vacatures via social media. Via verschillende online kanalen worden specifieke doelgroepen en tevens latente baanzoekers bereikt.

Bereik

En: het bereik van deze campagnes is groot. Het zorgt voor een continue stroom aan kwalitatief goede kandidaten op zowel korte als lange termijn, waardoor de kans op personeels-tekort steeds kleiner wordt en de kans op het aantrekken van talent steeds groter. “Hoe meer concurrentie op de arbeidsmarkt, des te belangrijker het wordt een sterk employer brand neer te zetten. Met enkel een platte vacaturetekst met functiecriteria redt een werkgever het anno nu gewoonweg niet meer. Concreet helpen wij met het creëren van een sterke online werkgeverspositionering in de arbeidsmarkt zodat zij een talentpool en meer naamsbekendheid opbouwen binnen de juiste doelgroepen.”

Benieuwd wat een employer branding-traject voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met The Distrikt in Eindhoven, aan de Willemstraat 57. Via telefoon nummer: 040-2095090 of TheDistrikt.nl.

Onze aanpak betekent een continue stroom van kwalitatief meer en beter personeel tegen lagere kosten