Nieuws Regio

Innoveren vanuit de marktkansen rond Smart Textiles

Jan Willem Bot is één van de keynote sprekers op het Business Festival. Hij is Innovatieadviseur bij PNO Consultants. “Wij hebben verstand van innoveren en het financieren daarvan.

Eddy van der Ley 28 maart 2017

BF Hangar 2

Dat laatste betreft vooral de (Europese) subsidieprogramma’s en bijbehorende regelgeving. Ik ga het op 20 april hebben over innoveren vanuit de marktkansen rond Smart Textiles. “Textiel is van oudsher een grote kracht in Twente en er is nog altijd veel kennis en gespecialiseerde productie voorhanden. Universiteit Twente heeft een wereldwijde reputatie op het gebied van Nanotechnologie, denk onder andere aan steeds kleinere en slimmere sensoren. Door die twee krachten- textiel en sensortechnologie- te combineren, heb je een veelbelovende markt te pakken.”

Lees ook: ‘Choco-evangelist’ van Tony’s Chocolony op Business Festival

Markt

“Deze markt is bijvoorbeeld gevonden in Sportcentrum Papendal, bij FC Twente, maar ook in Het Dorp, een zorgconcept in de vorm van een woongemeenschap voor gehandicapten en bij schoonmaakbedrijf Asito. Er moeten nog de nodige ontwikkelingen plaatsvinden voordat de geoogde slimme kleding er daadwerkelijk is en dat is precies waarom we de complementaire partijen bij elkaar brengen. Onze expertise is om rond de marktkans een projectmatige aanpak op te stellen en de financieringsbehoefte daarbij in te vullen.”

Wij hebben verstand van innoveren en het financieren daarvan

Jan Willem Bot