Advertorial van Amfora

Advertorial Regio

Zeeland Investments Beheer investeert in Center Parcs Zandvoort

Vakantieparken zijn een magneet voor investeerders. Binnen een week heeft Zeeland Investments Beheer (ZIB), van voormalig Roompot-directeur Henk van Koeveringe, via particuliere en zakelijke investeerders, het bedrag binnen voor de aankoop en renovatie van Center Parcs in Zandvoort. In totaal gaat het om een kapitaalinjectie van 30 miljoen euro.

De Ondernemer i.s.m. Amfora 26 december 2018

Foto werkplek Coos van den Ouden

Het park ligt op steenworp afstand van de kust, heeft een bezettingsgraad van 80 procent en is geliefd bij onze oosterburen. ZIB laat 120 vakantiewoningen, het strandhotel en alle voorzieningen renoveren. De totale kosten voor renovatie bedragen 18 miljoen euro. De belangstelling voor het project is groot. Binnen een week was het fonds voor aankoop en renovatie compleet uitverkocht.

Afspraken nakomen

,,In twintig jaar zijn we altijd onze afspraken nagekomen. Dat wekt vertrouwen. Tel daarbij op dat door de aanhoudende lage spaarrente bij de banken mensen met eigen geld naar andere manieren van investeren zoeken”, legt Coos van den Ouden van ZIB uit. Afhankelijk van de vorm die je kiest, levert dit minimaal vier procent rendement op. Bij 50 mille is dat 2.000 euro per jaar. Dat krijg je bij de bank niet.” Center Parcs Zandvoort bestaat in totaal uit 428 vakantiewoningen, een hotel met 118 kamers en voorzieningen als een zwembad. De exploitatie, het beheer en onderhoud blijven in handen van Center Parcs. Het is niet voor het eerst dat ZIB investeert in vakantieparken. Daarin liggen de wortels van ZIB. Eerder investeerde ZIB in De Eemhof bij Zeewolde en Port Zélande. Zandvoort is de eerste in een reeks van nieuwe projecten, zegt Van den Ouden.

,,Veel van onze projecten lopen af of zijn afgelopen. Reden dat we voor onze klanten op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om geld in onder te brengen. Op korte termijn starten we met twee nieuwe fondsen in de ouderenhuisvesting en zorg.” De Zeeuwse beheerder van beleggingsfondsen ZIB heeft sinds de oprichting eind jaren negentig geïnvesteerd in 27 vastgoedfondsen. Met de hulp van ruim 2.500 klanten uit Zeeland en ver daarbuiten heeft ZIB in twintig jaar tijd zo’n 680 miljoen euro geïnvesteerd in diverse vastgoedfondsen. Dat doet het in verschillende vormen, van crowdfunding tot obligaties.

Crowdfunding

Drie jaar geleden is ZIB gestart met crowdfunding. Dat begon met de renovatie van het ADRZ ziekenhuis in Vlissingen, het eerste door crowdfunding opgeknapte ziekenhuis van Nederland. Dat had 20 miljoen nodig voor vernieuwing en een doorstart. Banken stonden niet in de rij. Reden dat ADRZ en ZIB een crowdfundactie in het leven riepen.

Obligaties

Met succes: er werd massaal geïnvesteerd. Zowel door particulieren, als zakelijke klanten. Deelnemers konden meedoen met een bedrag tussen de 2.500 en 40.000 euro. Naast crowdfunding biedt ZIB ook obligaties aan, ook in het project Zandvoort. Van de Ouden: ,,Een voordeel van obligaties is dat ze vrij verhandelbaar zijn, bij crowdfunding is dat niet het geval.”

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Amfora. Meer informatie: amforavermogensbeheer.nl