Advertorial van ONVZ

Advertorial Regio

Zeeland Refinery is Het Vitaalste Bedrijf van Zeeland

Zeeland Refinery uit Nieuwdorp is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Zeeland. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs donderdag aan Human Resources manager Alex van Schaik.

ONVZ 22 oktober 2018

Zeeland refinery vitaalste bedrijf

Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert het bedrijf van alle deelnemende bedrijven in de provincie het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Vitaliteit zit in de genen

Bij Zeeland Refinery, waar zo’n 420 mensen werken, worden medewerkers gestimuleerd om samen te sporten: bijvoorbeeld fietsen en voetbal. Ook kunnen zij op kosten van het bedrijf fitnessen. Er is veel aandacht voor lekker en gezond eten, dat tegen kostprijs wordt aangeboden aan de medewerkers. Daarnaast is er geïnvesteerd in stabureaus en medewerkers die nachtdiensten draaien, krijgen trainingen over hoe zij hier het beste mee om kunnen gaan. Ook zijn er regelmatig bijeenkomsten tussen het (top)management en de overige medewerkers om met elkaar te bespreken wat er speelt in het bedrijf.

Verder is er ook aandacht voor familie van medewerkers. Zo krijgen partners van medewerkers die in een drukke periode extra hebben gewerkt een bos bloemen en kunnen familieleden ook meedoen aan de activiteiten van de personeelsvereniging van Zeeland Refinery.

Beste raffinaderij van de Benelux

“Een grote verrassing, we zijn er erg blij mee,” zegt Alex van Schaik. “We hebben zo’n drie jaar geleden een strategisch plan gemaakt, met input van alle medewerkers, waarin we de doelstelling hadden om de beste raffinaderij van de Benelux te worden. De concurrentie is namelijk enorm en we konden deze doelstelling alleen behalen wanneer ons personeel goed gemotiveerd is. We zijn dus erg trots dat we geslaagd zijn in onze opzet: iedereen hier is trots op wat ze doen. De komende jaren willen we nog meer aandacht besteden aan de veiligheid bij mensen thuis. Ook willen we onze mensen nog beter betrekken bij onze bedrijfsvoering.”

Landelijke winnaar

De kersverse provinciale winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 19 november uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Medewerkers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren ondernemers daarom te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.