Advertorial van Zeeuwse Havendagen

Advertorial Regio

Zeeuwse Havendagen: van kleinschalig evenement naar 50.000 bezoekers

Vlissingen en Terneuzen hebben de handen ineengeslagen en organiseren in het weekend van 22 tot en met 24 juni samen de Havendagen. Met rondvaarten, bedrijfsbezoeken, een carrièremarkt, sloeproeien en een heftruckwedstrijd.

Timo van de Kasteele | De Ondernemer i.s.m. Zeeuwse Havendagen Foto: Peter Nicolai 19 juni 2018

Zeeuwse havendagen

Met de traditionele Havendagen brengt Terneuzen dit jaar een ode aan de Schelde. In 1980 gestart als een kleinschalig evenement met marktkraampjes, inmiddels uitgegroeid tot een evenement van formaat. De laatste jaren goed voor zo'n 50.000 bezoekers.

Havendagen

Met dit jaar weer een aantal publiekstrekkers, zoals reddingsvaartuigen, sleepboten en marineschepen. Het publiek kan op verschillende boten meevaren. Aan wal een kermis en een foodtruckfestival en optredens van artiesten als Glennis Grace, Frans Duijts, Otto Lagerfett, Anita Doth (2 Unlimited), de Snollebollekes en Marianne Weber.

Portaal van Vlaanderen

Wie op zoek is naar een baan of een carrièreswitch overweegt, kan zaterdag terecht in de centrale tent bij het Portaal van Vlaanderen. Daar zijn verschillende Zeeuwse werkgevers uit de havensector van de partij met informatie over vacatures in en om de haven. Verder zijn er rondvaarten, zoals met de Jacob van Artevelde, die langs de bedrijven in de Kanaalzone vaart.

Vlissingen

De open Havendag in Vlissingen vindt zaterdag plaats op het terrein van Damen Shiprepair in Vlissingen-Oost. Ook hier is een bedrijvenmarkt opgezet, waar havenbedrijven zich presenteren. Er is de mogelijkheid voor een rondvaart met de Denick II of IJmond door havengebied Vlissingen-Oost met een gids, die vertelt wat er in de bedrijven gebeurt.

Busrondrit

Verder kunnen de bedrijven BOW/Kloosterboer, Verbrugge Zeeland Terminal en Zeeland Refinery per bus vanaf Damen Shiprepair Vlissingen bezocht worden en kun je met een gids een busrondrit langs bedrijven in Vlissingen-Oost maken.

Kaarten reserveren

Kaarten reserveren voor de rondvaarten, bedrijfsbezoeken en rondritten in Vlissingen en Terneuzen kan via openhavendagzeeland.nl. De organisatie van De Zeeuwse Havendagen is in handen van de promotieorganisatie van ondernemers in de haven, Zeeland Port Promotion Council, de Stichting Havendagen Terneuzen en het havenbedrijf North Sea Ports.