Nieuws Regio

Zo haal je rendement uit ICT

Ict is een vaste kostenpost, die kunt u flexibiliseren en verlagen. Jan Willemsen, Sales Manager bij AENC Groep, geeft tips.

Jan Willemsen | De Ondernemer i.s.m AENC Groep 30 mei 2017

ICT 7

Op het gebied van ict zijn veel mkb-bedrijven traditioneel ingesteld. Ze kiezen nog weinig voor nieuwe technologieën, die hun bedrijf flexibiliteit én grip op de kosten bieden.

Cloudoplossingen

Herkent u dit? Kijk dan eens naar cloudoplossingen. Deze zijn uitermate geschikt om op maat te maken. De omvang (en daarmee de kosten) kunnen meeveren met de groei of krimp van uw bedrijf. U zit dus niet vast aan een vast aantal gebruikers, contracten, licenties of computers. Wanneer u daarbij kiest voor Managed Services geeft u de totale automatisering binnen uw organisatie aan AENC uit handen. Uw ict is daarmee altijd up-to-date, goed beveiligd en de netwerkverbinding is gegarandeerd. Dat kan voor een vast maandbedrag, net als stroom en water. U heeft er geen omkijken meer naar en kunt zich helemaal focussen op uw core business.

Transitie

Het vervangen van een it-omgeving vraagt om duidelijke keuzes: investeert u nog in ijzer of maakt u gebruik van slimmere oplossingen? Dat kan een keuze zijn voor werken in de cloud op een externe, goed beveiligde server. Of voor een interne server met de juiste back-up. Er zijn ook hybride oplossingen: bepaalde applicaties op een eigen server, e-mail en bestanden in de cloud.

Deze transitie zien we momenteel vaak, omdat het voor veel ondernemers nog een stap te ver is om alles buitenhuis onder te brengen.

Bedenk wel dat het behouden van een eigen server ook ruimte vergt en kosten voor koeling en onderhoud met zich meebrengt. Dit zijn vaak verborgen kosten.

Ondernemersbril

De ontwikkelingen op it- en datagebied gaan zeer snel. Voor ondernemers is dat moeilijk bij te houden. Daarom is het belangrijk dat er specialisten door uw bril kijken, Ze moeten niet alleen oog hebben voor het verbeteren van de it-omgeving, maar ook kijken naar praktische zaken. Alles in de cloud klinkt ideaal, maar als het ontbreekt aan voldoende bandbreedte op uw internetaansluiting, is dat voor u geen goede optie.

Wanneer dat wel het geval is, slaat de balans vaak door naar werken in de cloud. De flexibiliteit en het grote voordeel om overal en altijd te kunnen werken is immers niet in euro's uit te drukken.

Jan Willemsen is Sales Manager bij de AENC Groep. Info? aenc.nl of 078 699 58 88.