Advertorial van Bar Company

Advertorial Regio

Zo kunnen events als onbetaalbare merkversterkers werken

Met een evenement, symposium of feest kan elke ondernemer zijn bedrijf in de schijnwerpers zetten. Klanten, relaties, personeel, iedereen die met een glimlach de locatie weer verlaat, is goud waard voor een onderneming. Maar dan moet je het wel goed aanpakken.

Mark Litjens 26 maart 2019

Tim Wildenbeesten Djordi te Nijenhuis Bar Company

Het organiseren van een bijzondere dag kost veel tijd, tijd die je als ondernemer niet zomaar beschikbaar hebt. De organisatie ervan uitbesteden kost weliswaar geld, maar volgens experts op dit gebied, zoals de mannen van Bar Company, is het rendement van een goed georganiseerd evenement vaak niet in geld uit te drukken. Een klant of werknemer die maanden later nog steeds met plezier over jouw feest praat, is onbetaalbaar.

Het laatste vormt de ‘drive’ van de oprichters van Bar Company, Tim Wildenbeest en Djordi te Nijenhuis. Zij zijn in 2008 begonnen, aan de vooravond van de financiële crisis. Dat maakt hen zelf door de wol geverfde ondernemers die ondertussen exact weten wat je in huis moet hebben om succesvol te zijn. “In die begintijd studeerden Djordi en ik nog. We hielden als studenten wel van een feestje en zochten een leuke manier om geld te verdienen. In die tijd brak de pokerhype los en konden we goedkoop casinotafels aanschaffen. Het geld dat de verhuur opleverde, investeerden we vooral in meer en andere activiteiten, bijvoorbeeld mobiele cocktailbars. Cocktails drinken we zelf graag en dat werd meteen onze inzet: alleen werken met producten waar we zelf van genieten. Daar kun je immers helemaal achter staan”, aldus Wildenbeest.

En met succes. Bar Company is nu een bedrijf waar tachtig mensen werken en de agenda goed vol zit. Wildenbeest: “We doen alleen maar leuke dingen voor vrijwel alle evenementenbureaus van ons land. Maar ook grote corporates, zoals Google, Netflix, ING en Heineken, weten ons met regelmaat te vinden. In totaal hebben we vorig jaar meer dan 1.750 feesten en evenementen gedraaid, ook buiten Nederland, zoals in China, Frankrijk en Marokko.”

Een ander deel van het succes is te verklaren omdat het ondernemersduo continu zoekt naar nieuwe aanvullingen op hun toch al uitgebreide aanbod. Van een reusachtige champagnetoren tot een zuurstofbar en van mobiele koffiebars tot biologische smoothies. Over biologisch gesproken: duurzaamheid is een belangrijk begrip bij het bedrijf. “Wij willen graag groeien, maar wel met zorg voor het milieu. Ook naar onze klanten toe is dit van belang, die steken immers ook veel energie in duurzaam ondernemen”, aldus Wildenbeest.

Koffieprinter

“Koffie is van belang bij elk evenement. Goede koffie al helemaal. Veel mensen hebben thuis een espressomachine op het aanrecht staan en zijn dus gewend aan kwaliteit. Dan kun je niet met minder aankomen. Met onze mobiele koffiebars, bediend door goed getrainde barista’s, haal je iets in huis wat zeker gewaardeerd wordt. Of waarover gepraat wordt, want een van onze jongste aanwinsten scoort pas echt goed: de koffieprinter. Met behulp van koffie-extract print dit apparaat alles wat je maar wilt op het melkschuim van een cappuccino. Een tekst, een bedrijfslogo, zelfs een ter plekke gemaakte foto of selfie staat in no-time op je cappuccino. Succes gegarandeerd”, voorspelt Wildenbeest, “want deze cappuccino’s gaan meteen social media op. En dat straalt toch maar mooi af op jouw evenement, op jouw onderneming”.

Dit laatste is eigenlijk het doel van elke activiteit: meerwaarde leveren alsof het hun eigen evenement is. Barista’s die een bijzondere kop koffie maken, cocktailshakers die met flessen gooien, gezonde drankjes zoals smoothies en zogenaamde ‘slow juices’, het draagt allemaal bij aan een goed gevoel bij bezoekers, collega’s of gasten en zorgt daardoor voor een positieve impuls voor de onderneming. Wildenbeest: “Bedrijfsevenementen worden terecht steeds meer gezien worden als live-communicatie en daarmee als een belangrijke marketingtool. Met onze diensten geven we live-communicatie nog meer kracht”.

Professionaliteit

Dat een goed georganiseerd evenement of feest meerwaarde oplevert, daarvan is Robert de Vries, directeur van Eventbureau.nl overtuigd. Zijn bureau organiseert congressen, zakenreizen, personeelsfeesten, seminars, kortom corporate events in de breedste zin. Hij werkt vaak samen met Bar Company. “Wij kopen veel in. Je kunt als organisatie immers niet alles in huis hebben. We hebben wel altijd de eindverantwoordelijkheid, dus wat wij inkopen, van techniek tot juicebar, moet goed zijn. Geen gezeur opleveren. Wij focussen ons op onze corebusiness en gaan er van uit dat professionele partners hun werk doen. Dat is bij Bar Company altijd het geval. Je geeft ze locatie en tijd door, wat ze moeten meenemen en klaar zijn we. Hun grote pluspunt is dat ze veel tijd en energie steken in de opleiding van hun mensen, dus ik weet wat ik kan verwachten. En zelfs al gaat er iets mis, dan lossen zij dat zelf op. Dat is professionaliteit, dat is meerwaarde. Ook voor de onderneming die het feest te vieren heeft”, aldus De Vries.