Aangeboden door Tele2

Branded Content Regio

Zo onderscheidt Donna Blue zich van online reuzen als Zalando

Bas Nieuwdorp opende deze week zijn nieuwe modezaak Donna Blue in Nunspeet. Met persoonlijke aandacht voor de klant onderscheidt de ervaren ondernemer zich van grote online spelers als Zalando. Goede bereikbaarheid is onderdeel van die strategie. Via social media, mail en het Nieuwe Bellen.

Bram de Vrind | Foto: Roland Reinders 19 december 2018

Bas Nieuwdorp

De champagne kon afgelopen maandag worden ontkurkt bij Bas Nieuwdorp, wegens de opening van zijn nieuwe damesmodewinkel Donna Blue. “Een prachtige zaak met een luxe merkenpakket”, zegt de trotse mode-ondernemer.

Donna Blue is gevestigd in de Dorpsstraat in het Gelderse Nunspeet. Nieuwdorp had sinds 2011 verderop in de straat Blue Bird Shoes. De zaak met 340 vierkante meter en vijf medewerkers was de grootste schoenenwinkel van de regio. Maar de omzet stond onder druk, onder meer door de opkomst van online reuzen als Zalando.

Tijd om het roer om te gooien, vond Nieuwdorp, die in zijn carrière verschillende modezaken heeft gerund. Toen er een dameskledingzaak verderop in de straat te koop werd gezet, greep hij zijn kans. Hij nam de zaak over en sluit na een leegverkoop zijn schoenenwinkel. De merknaam Blue Bird Shoe Company wordt verruild voor Donna Blue. “Er liggen meer kansen in de markt voor textiel en het nieuwe pand is met 140 vierkante meter kleiner, dus we besparen op de huisvestingskosten”, zegt de ondernemer.

Op prijs concurreren met grote online spelers heeft geen zin, vindt Nieuwdorp. “We hebben het geprobeerd met een webshop, maar de kosten waren skyhigh en het retourpercentage was schrikbarend hoog.” Hij zet in op persoonlijke aandacht voor de klant: “Klanten moeten zichzelf gehoord- en thuis voelen in onze winkel.”

Goede bereikbaarheid is in dat licht 'essentieel', volgens de ondernemer. Hij communiceert dagelijks met zijn klanten via mail, Facebook en Instagram. “Ik reageer snel op vragen, ook al weet ik het antwoord niet. Het gaat erom dat je laat zien dat je betrokken bent bij de klant.”

Maar ook de telefonische bereikbaarheid is voor Nieuwdorp belangrijk. “We worden regelmatig gebeld door klanten en vinden het belangrijk dat we geen telefoontje missen. Wij hebben dat geregeld met Het Nieuwe Bellen van Tele2. Als de telefoon in de zaak in gesprek is, worden inkomende oproepen doorgeschakeld naar kantoor.”

Nieuwdorp is sinds 2011 klant van Tele2. Hij koos voor het bedrijf wegens de herkenbaarheid van het merk en de omvang van Tele2. “Dat wekt vertrouwen. Bij een grote telecomprovider met een eigen netwerk hoef je niet bang te zijn dat je telefonie er ineens uit ligt.” Maar ook de prijzen – 'net even wat scherper dan die van andere grote providers' – waren voor Nieuwdorp een pluspunt.

Het verhuizen van de telefonie naar de nieuwe winkel verliep vlekkeloos, vertelt Nieuwdorp. “Ik hoefde alleen maar in te pluggen en was weer bereikbaar. Ik heb er nauwelijks omkijken naar gehad. Maar goed ook, want ik was druk genoeg met de opening van de nieuwe zaak.”

De ondernemer ziet de toekomst op de nieuwe locatie met vertrouwen tegemoet. “Mijn gevoel zei dat het tijd was om keuzes te maken. In de textielbranche kunnen we weer jaren vooruit.”

Schakel nu over naar het Nieuwe Bellen; een veel slimmere telefonieoplossing waarmee je klanten beter kunt bedienen. En bovendien nog goedkoper ook! Bereken direct jouw besparing. Klik hier.