Advertorial van WSP Rijnmond

Advertorial Regio

Zo werken bedrijven aan een inclusieve arbeidsmarkt

Mensen die graag willen werken maar door een arbeidsbeperking minder goed in staat zijn om een betaalde baan te vinden. Vindt u dat zij een plek verdienen in uw organisatie? Dan kan WSP Rijnmond u helpen met bijvoorbeeld garantiebanen.

Willemijn Sneep en Frank Roos 17 december 2018

De Ondernemer Advertentie 2000x1200px high

Voor bedrijven is het niet altijd makkelijk om invulling te geven aan de Participatiewet. De wet geeft aan dat een werkgever met meer dan 25 medewerkers, 5 procent van zijn personeelsbestand invult met garantiebanen. Mensen die bijvoorbeeld vanuit een uitkering of het speciaal onderwijs komen, of doorstromen vanuit een sociale werkplaats. Waardevolle mensen die graag aan het werk willen.

Functies passend maken

Wilt u als werkgever ook invulling geven aan de Participatiewet? WSP Rijnmond vertelt u graag over de mogelijkheden om iemand met een arbeidsbeperking een plek te geven. Ook kunt u bij ons terecht voor advies over het passend maken van bestaande functies en hulp bij een proefplaatsing.

Ondersteuning en financiële tegemoetkoming

Om het voor werkgevers en voor werknemers met een arbeidsbeperking makkelijker te maken, zijn er allerlei instrumenten ontwikkeld zoals:

- Jobcoaching voor werkgever en werknemer.

- Praktische aanpassingen aan de werkplek, vervoersvoorziening of bijvoorbeeld een doventolk.

- Begeleiding voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, tijdens hun opleiding.

- Loonkostensubsidie en financiële tegemoetkomingen.

Aan de slag met de participatiewet of garantiebanen?

Onze accountmanagers Participatie en jobcoaches Garantiebanen helpen u graag kosteloos op weg. Neem voor meer informatie contact op met WSP Rijnmond via garantiebanen@rotterdam.nl of 010-7008989. Of kijk op https://www.werkgeverswillen.nl/.

Tekort aan gediplomeerde beveiligers? Securitas creëert mogelijkheden!

Binnen de beveiligingssector heerst een enorm tekort aan gediplomeerd personeel. Voor Securitas was dit lange tijd een probleem. In samenwerking met WSP Rijnmond vonden zij een creatieve oplossing. Het bedrijf bood 22 werkzoekenden zonder opleiding een MBO-diploma én een baan als beveiliger.

Want waarom blijven zoeken in een oververhitte markt, als er meer dan genoeg gemotiveerde mensen zijn? Mensen die graag aan de slag willen, alleen niet de juiste kwalificaties hebben om makkelijk nieuw werk te vinden. Securitas zag deze mogelijkheden.

Samen met het Rotterdamse Zadkine College en WSP Rijnmond kregen 22 werkzoekenden zonder startkwalificatie de mogelijkheid om een MBO2 diploma te halen. Daarnaast gingen ze direct aan de slag bij het bedrijf als beveiliger in opleiding. Zo waren ze vanaf de start, in september 2018, gelijk niet meer afhankelijk van een uitkering.

Securitas biedt begeleiding op de werkplekken en via WSP Rijnmond hebben werkgever en de nieuwe werknemers hulp van een jobcoach. Alles om de kans van het behalen van de opleiding zo groot mogelijk te maken.

Een prachtige win-win-situatie. Het beveiligingsbedrijf heeft 22 nieuwe, gemotiveerde werknemers in een branche waar personeel een schaars goed is. De jonge beveiligers hebben een jaar later een baan en hun MBO-diploma. En voldoende bagage voor een lange carrière bij Securitas.

Meer over deze case bij WSP Rijnmond.