Nieuws #supportondernemers

Anderhalvemetereconomie: tips voor op kantoor

Ondernemer Michael Bouwens lanceerde onlangs de website anderhalvemeterwerktbeter.nl. De site biedt mensen die op kantoor werken - van schoonmaker tot directielid - handvatten om optimaal te functioneren binnen de 1,5 meter economie.

Van onze redactie 23 mei 2020

Anderhalvemeter economie corona virus webshop ondernemen

Bouwens: “Ondernemingen willen zo snel mogelijk, uiteraard binnen de richtlijnen van de overheid, back to business. Maar hoe zorg je er nou voor dat je je werk kunt doen, zonder dat je gezondheid en die van anderen in gevaar komt? Met de site hebben we praktische tips verzameld die eenvoudig zijn toe te passen door iedereen die zich binnen de muren van een kantoor bevindt.”

Gevoel van veiligheid

Bouwens is eigenaar van bouwens&, dat onder meer receptie- en beveiligingsdiensten aanbiedt. Hij mag een flink aantal kantoren op de Zuidas tot zijn klantenkring rekenen. “Toen de effecten van deze crisis duidelijk werden was mijn eerste gedachte: gelukkig zijn mijn mensen hier goed op voorbereid. Ze weten wat ze moeten doen en hoe ze anderen moeten helpen. Maar ik realiseerde me ook dat de aanwezigheid van getrainde receptionistes en beveiligers niet genoeg is om een écht gevoel van veiligheid te creëren. Daarvoor is het minstens zo belangrijk om zelf te weten wat je moet doen. Eén van de vele akelige bijeffecten van de coronacrisis is dat mensen voor een deel de controle kwijt zijn over hun leven, zowel zakelijk als privé. We hopen dat onze site bijdraagt aan de mate waarin mensen zich prettig en zelfverzekerd in kantooromgevingen en openbare ruimtes bewegen.”

Grote druk

“Er wordt in de zakelijke dienstverlening momenteel vol verwachting gekeken naar vastgoedeigenaren en directies van ondernemingen, maar ook naar facilitair managers. Zijn zij klaar voor - mogelijke grote - groepen mensen die graag weer op kantoor willen werken? Hebben zij de maatregelen getroffen die nodig zijn om binnen de zeer terechte overheidsrichtlijnen te kunnen werken? Ook voor deze partijen hebben we eenvoudig te implementeren oplossingen verzameld.” Bouwens spreekt regelmatig ondernemers en gebouwmanagers die staan te popelen om weer aan het werk te gaan maar worstelen met de herinrichting van hun pand en de dagelijkse operatie. “Bedrijven willen en moeten weer aan de slag, maar tegelijkertijd moet de veiligheid van mensen optimaal gegarandeerd zijn. Het uitgangspunt van onze site is eigenlijk dat mensen zich ook in een nieuwe realiteit volledig moeten kunnen concentreren op hun core business en niet worden afgeleid. Praktische zaken moeten nu meer dan ooit veilig en professioneel geregeld zijn. Als je dat niet doet loopt je reguliere business groot gevaar.”