Nieuws #supportondernemers

Beschermingskap Nederlands LOOkX voor schoonheidssalons in tijden van corona

Met vertrouwen naar de schoonheidsspecialist als de salons na de coronacrisis weer open zijn. Dat kan straks met de speciaal hiervoor ontwikkelde beschermingsbehandelkap van het Nederlandse cosmeticahuis LOOkX. Schoonheidsspecialisten kunnen hiermee veilig hun beautybehandelingen uitvoeren.

Van onze redactie 31 maart 2020

Masker schoonheidssalon innovatie corona

Foto: LOOkX

Schoonheidssalons, wellnesscentra en beautyklinieken zijn sinds 23 maart noodgedwongen gesloten. Zij kunnen onmogelijk aan de eis van anderhalve meter afstand voldoen. En het is nog maar de vraag of klanten straks weer snel terugkeren, als de maatregelen worden versoepeld. De angst om besmet te raken zal immers niet snel verdwijnen.

Ontwikkeling beschermingsbehandelkap

In samenwerking met het Friese productiebedrijf Rembrands ontwikkelde LOOkX de afgelopen weken een professionele beschermingsbehandelkap, waarmee de veiligheid tijdens elke behandeling is gegarandeerd. Eigenaar Cindy van der Peet raakte geïnspireerd door de zogenaamde spuugschermen in de supermarkt en vroeg zich af of dit ook voor de beautybranche uitkomst kan bieden.

,,We hebben een concept ontwikkeld en zijn dat gaan testen in onze eigen LOOkX-trainingsacademie. Het was een flinke zoektocht naar de juiste maat, de dikte van het materiaal en een goede vorm zodat je als schoonheidsspecialist niet voortdurend tegen de rand stoot en je als klant geen benauwd gevoel krijgt”, aldus Van der Peet.

''We hopen hiermee ondersteuning te kunnen geven aan de zwaar getroffen beauty-branche en andere organisaties die er baat bij zou kunnen hebben''

Cindy van der Peet, eigenaar LOOkX

De beschermingskappen worden geproduceerd van duurzaam Greencast. Dit is gegoten acrylaat dat is gemaakt van 100% gerecycled pre- én post-consumer acrylaat. Dit kan ook weer in zijn geheel gerecycled worden, mochten de kappen niet meer nodig zijn.

Carin Brouwer, eigenaar van All People City Spa in Alkmaar, testte de kap al uitgebreid op haar dochter. ,,Het is een goede oplossing voor de salons. Ik ben er zelf heel blij mee en hoop vele collega’s in de branche”, zegt Brouwer.

Lees ook: Na RIVM-maatregel: winkeliers nemen hun verantwoordelijkheid

Ziekenhuizen tonen interesse

Er is voor deze behandelkap ook al interesse getoond vanuit de hoek van ziekenhuizen. LOOkX stelt het product beschikbaar voor alle organisaties, kostendekkend en zonder groot winstoogmerk. ,,We hopen hiermee ondersteuning te kunnen geven aan de zwaar getroffen beauty-branche en andere organisaties die er baat bij zou kunnen hebben”, aldus Van der Peet.

De schoonheidsbranche is zwaar getroffen door het corona-virus. Veel beauty-ondernemers verkeren in financieel zwaar weer. Driekwart van hen heeft een salon thuis en komt om die reden niet in aanmerking voor de zogenoemde Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)-regeling. ,,Het is in ieder geval extra belangrijk dat mensen straks weer met een gerust hart naar de schoonheidssalons durven te komen. De behandelkap moet daarbij gaan helpen.''

Lees ook: Ondernemer Berry Appelo verkoopt mondkapjes maar weigert te stunten met prijzen

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.