Nieuws #supportondernemers

Communicatiesupport voor bedrijven die worstelen met coronamaatregelen

Veel bedrijven in Nederland worstelen met het duidelijk communiceren van maatregelen die ze nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat is zeker het geval nu die maatregelen in elk geval van kracht blijven tot en met 28 april. Om die reden heeft online drukker Drukwerkdeal.nl een supportteam, speciaal voor organisaties binnen cruciale sectoren, in het leven geroepen.

Van onze redactie 1 april 2020

Drukwerkdeal corona advies voeten

Die organisaties kunnen onder andere een beroep doen op gratis designsupport, versnelde levering en openingstijden tot ver in de avonduren.

Gratis designsupport

Met de service stelt Drukwerkdeal.nl capaciteit ter beschikking om bedrijven in onder andere de zorg, de kinderopvang en de transportsector te helpen met het duidelijk communiceren van alle maatregelen. Drukkers in Nederland worden op het moment veel gebeld met aanvragen voor geprinte communicatie in winkels, zorginstellingen en productieomgevingen. Met name het houden van 1,5 meter afstand blijkt in de praktijk vaak moeilijk uitvoerbaar.

Waarschuwingsstickers

Algemeen directeur Haico Meijerink van Drukwerkdeal.nl: ,,Er komen vanuit de cruciale sectoren veel aanvragen binnen voor drukwerk en andere printcommunicatie. Flyers en folders maar met name ook signproducten zoals roll-up banners en waarschuwingsstickers voor op vloeren of aan de wand. We merken dat klanten behoefte hebben aan korte lijntjes, snelle actie en concreet gewoon designsupport. Om die reden hebben we een hotline in het leven geroepen, speciaal voor deze bedrijven.”

''Wat onze designers mij vertellen, is dat het er vooral om gaat de boodschap simpel te houden''

Haico Meijerink, algemeen directeur Drukwerkdeal.nl

Basisregels

Volgens Meijerink begint effectieve communicatie met een aantal simpele basisregels. Belangrijk is dat een boodschap voldoende opvalt en eenvoudig te begrijpen en te onthouden is. ,,Wat onze designers mij vertellen, is dat het er vooral om gaat de boodschap simpel te houden. Gebruik symbolen die iedereen kent, grote letters en niet meer dan twee tot drie kleuren met veel contrast.”

Gratis templates

Vorige week stelde Drukwerkdeal.nl verschillende gratis templates beschikbaar die ondernemers en communicatiemedewerkers kunnen gebruiken voor communicatie over coronamaatregelen, met name in winkels en op andere publieke plekken. Die templates doen inmiddels druk de ronde op de sociale media.

Speciaal telefoonnummer

Professionals binnen cruciale sectoren die een beroep willen doen op communicatiesupport kunnen bellen met een speciaal telefoonnummer bij Drukwerkdeal.nl: 088 88 55 453.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.