Nieuws #supportondernemers

Deze ondernemers schenken 137 paar schoenen aan de zorg

Niet alleen maar kijken naar wat er door de coronacrisis niet meer mogelijk is, maar juist naar wat je als ondernemer nog wél kunt doen. Met die gedachte doorstaat Sanne Roovers van A. Holland Schoenen de crisis die momenteel gaande is. Het heeft geresulteerd in een bijzonder mooi gebaar richting het zorgpersoneel van CWZ Nijmegen en Radboudumc. ,,Ik hoop dat ik anderen inspireer om ook hun steentje bij te dragen.”

Van onze redactie 14 april 2020

Ondernemers schenken 137 schoenen zorg

Albert Holland, Ruud Krol, Sanne Roovers en Amy Krol (v.l.n.r.) leverden vrijdag 137 paar schoenen bij de twee ziekenhuizen af.

‘De familie Holland van A. Holland Schoenen en de familie Krol van Xsensible willen het zorgend personeel een hart onder de riem steken’, luidde het begin van het bericht dat Roovers naar onze redactie stuurde. ‘Daar hebben ze het volgende op bedacht: de families doneren in totaal 137 paar schoenen, verdeeld over het CWZ en het Radboud. Het betreft een stijlvolle schoen met een uniek balanspunt in het midden van de zool. Dit balanspunt zorgt voor optimale balans en een evenwichtige, gezonde lichaamshouding. Zeker voor al het personeel dat momenteel de benen onder het lijf vandaan loopt, lijkt ons dit de ultieme schoen.’

Leuk maar ook heel serieus

En dus stonden de families Holland en Krol afgelopen vrijdag op de stoep van de hierboven genoemde ziekenhuizen. ,,Dit is natuurlijk iets leuks, maar tegelijkertijd is het ook heel serieus. Dat zorgde ervoor dat ik het vooraf best spannend vond. Je hoopt op positieve reacties en die zijn er gelukkig ook gekomen. We hadden de ziekenhuizen er van tevoren over ingelicht en toen we bij het CWZ aankwamen, stonden ze ons dan ook al op te wachten. Bij het Radboud kozen ze ervoor om het personeel vooraf niets te vertellen, maar ze op de dag zelf te verrassen. Ook dit leverde mooie reacties op. Het is misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar het is mooi om op zo’n manier toch steun te kunnen geven.”

#Supportondernemers

Als De Ondernemer gaan we er op alle mogelijke manieren voor zorgen dat ondernemers sterker uit de crisis komen. Hoe? Door ze te inspireren met verhalen van andere ondernemers die een oplossing hebben bedacht voor hun zaak, door ze het podium te bieden zodat Nederland ze hoort én door experts aan het woord te laten. Kortom, de lijnen zijn geopend. Kom maar op met je verhaal, vraag, tip of wat dan ook. Wij zorgen dat iedereen het hoort, ziet of leest. Hier lees je één van de verhalen van ondernemers, die andere ondernemers helpen. Meer over dit initiatief lees je hier.

"Als je al die blije gezichten van dat ziekenhuispersoneel zag… Dit was precies zoals we het wilden"

Sanne Roovers, A. Holland Schoenen

Het idee van Roovers ontstond toen het door de coronacrisis rustiger werd in haar Nijmeegse schoenenwinkel. Er was tijd om iets anders te doen. Om iets terug te geven. Er werd een brainstormsessie georganiseerd met partner en ouders om na te denken wat voor actie er dan georganiseerd kon worden. ,,Ik ben out-of-the-box gaan denken en kwam op het idee om die schoenen aan de zorg te doneren. Dat konden we niet alleen en daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Xsensible gebeld. Dat is van de familie Krol waarmee we een hele goede relatie hebben. Ze waren meteen enthousiast.”

Lees ook: Vruchtbaar videobellen: 360 talk leert het ondernemers

Omdat A. Holland Schoenen momenteel aanzienlijk minder klanten trekt en aangepaste openingstijden heeft, laat de crisis zich wel degelijk voelen. Is het dan wel een goed idee om je product weg te geven? ,,Je moet niet altijd alleen maar aan je eigen hachje denken. Soms investeren om iets te kunnen bereiken. In dit geval voor een ander. En hoewel het natuurlijk niet ons uitgangspunt is, komen we op deze manier wel met positief nieuws voor de dag.”

Betrokken met schoenzolen

Iets dat schoenzoolexpert Vadret uit Kaatsheuvel ook goed begrijpt. ,,Wij zijn al jaren klant bij Vadret en daarom heb ik hun ook betrokken bij deze actie. Ze wilden graag meedoen en hebben 137 paar zooltjes gedoneerd om de ideale pasvorm voor de schoenen te creëren. Het voelde vrijdag ontzettend goed om dit te doen. Aan het einde van de dag waren we allemaal kapot en leeg maar wel voldaan. Als je al die blije gezichten van dat ziekenhuispersoneel zag… Dit was precies zoals we het wilden. Ik hoop dat ik anderen inspireer om ook hun steentje bij te dragen.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.