Nieuws supportondernemers

Marktplaats biedt ondernemers gratis online winkel aan

Marktplaats lanceert vandaag het initiatief ‘Nederland vindt elkaar. Op Marktplaats’. Het platform biedt ondernemers een gratis online winkel aan en geeft via de Ondernemersdesk hulp en advies hoe je online start en online beter zichtbaar bent.

Van onze redactie 7 april 2020

Marktplaats ondernemers corona handel

Foto: ANP

Ook voor particuliere gebruikers is het bij elkaar brengen van hulp gemakkelijk door #coronahulp in de advertentie te vermelden. Verder stelt Marktplaats vrijgekomen advertentieruimte beschikbaar aan maatschappelijke organisaties en autoriteiten.

Annemarie Buitelaar, General Manager van Marktplaats: ,,We zijn het grootste handelsplatform van Nederland en bij uitstek geschikt om ondernemers en gebruikers te helpen. Voor ondernemers hebben we een pakket aan instrumenten beschikbaar gesmaakt dat hen helpt hun zaak voort te zetten. En gebruikers kunnen met #coronahulp in de titel van de advertentie hun hulp aan anderen aanbieden.''

''Voor ondernemers hebben we een pakket aan instrumenten beschikbaar gesmaakt dat hen helpt hun zaak voort te zetten''

Annemarie Buitelaar, General Manager Marktplaats

artikel judith

Steun in de rug ondernemers

Het pakket voor ondernemers bestaat onder andere uit het gratis en eenvoudig opzetten en inrichten van een ‘online winkel’. Daarnaast worden ondernemers geholpen bij hun online zichtbaarheid en krijgen ze desgewenst ondersteuning bij de transitie van offline-naar online verkoop. Een speciale ondernemersdesk staat voor hen paraat.

Reguliere Marktplaats-gebruikers kunnen met dit initiatief aan de slag: door #coronahulp aan de titel van een advertentie toe te voegen, levert één simpele zoekopdracht naar #coronahulp meteen een overzicht van de aangeboden advertenties. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het doen van boodschappen, oppassen, schoonmaken, bijles of andere klusjes in huis.

Lees ook: Swapfiets stelt fietsen ter beschikking aan personeel in zorg

Advertentieruimte maatschappelijke organisaties en autoriteiten

Verder stelt Marktplaats vrijgekomen advertentieruimte kosteloos beschikbaar aan maatschappelijke organisaties en autoriteiten. Zij kunnen op deze manier mensen en bedrijven oproepen om belangrijke of schaarse producten de komende weken op de plek te laten komen waar ze het hardst nodig zijn.

Lees ook: Deze jonge ondernemers beginnen Marktplaats voor horecapersoneel

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.