Nieuws supportondernemers

Swapfiets stelt fietsen ter beschikking aan personeel in zorg

Swapfiets biedt zorgpersoneel twee maanden gratis fietsen aan. Het Radboudumc Nijmegen is het eerste ziekenhuis waar de herkenbare fietsen met blauwe band voor niets beschikbaar worden gesteld aan medewerkers. Ook andere ziekenhuizen in Nederland kunnen zich melden voor gratis fietsen.

Van onze redactie 7 april 2020

Swapfiets zorg ziekenhuis corona leenfiets

Foto: Swapfiets

De startup wil met het gratis aanbod fietsen zorgpersoneel een alternatief bieden om veilig naar het werk, zorglocaties of andere locaties te reizen zonder in contact te komen met veel andere mensen. Richard Burger, mede-oprichter Swapfiets: ,,We hebben op dit moment Swapfietsen beschikbaar. We willen die graag inzetten daar waar ze het hardst nodig zijn, zoals bij ziekenhuizen waar personeel voor de patiëntenzorg tussen zorglocaties op en neer pendelt of tijdelijk moet werken op een andere locatie. Onze manier om alle werknemers in de zorg te steunen in hun fantastische werk.”

RadboudUMC Nijmegen eerste ziekenhuis

Het Radboudumc in Nijmegen is het eerste ziekenhuis in Nederland waar Swapfietsen gratis beschikbaar worden gesteld aan zorgpersoneel. Medewerkers van het ziekenhuis kunnen vanaf vandaag van het aanbod gebruikmaken. Hugo Touw, intensivist in het Radboudumc: ,,We hebben meer dan 1.000 medewerkers die allemaal meer shifts draaien dan normaal. In deze tijd waarin ook minder openbaar vervoer beschikbaar is, zien we dit als een mooie kans om onze medewerkers veilig naar hun werk te laten komen. Wij willen sowieso het gebruik van fietsen stimuleren en nu, in deze stressvolle tijd, is het ook de kans om lekker buiten te komen en te kunnen blijven bewegen."

''Verpleegkundigen, artsen en ondersteunend personeel kunnen kiezen uit twee verschillende type fietsen''

Richard Burger, mede-oprichter Swapfiets

artikel judith

Op dit moment is Swapfiets ook in gesprek met andere ziekenhuizen in Nederland. Ook over de grens in België zijn inmiddels de eerste fietsen beschikbaar gesteld aan het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen.

Fietsen vanwege coronacrisis direct beschikbaar

De fietsen zijn twee maanden voor niets beschikbaar in alle 21 steden waar Swapfiets actief is. Verpleegkundigen, artsen en ondersteunend personeel kunnen kiezen uit twee verschillende type fietsen. Verder levert het bedrijf dezelfde service als bij een regulier abonnement. Dat betekent dat ziekenhuispersoneel altijd kan rekenen op onderhoud van de fiets als die stuk is en bezorging aan de deur. De fietsen worden binnen 24 uur geleverd.

Lees ook: Swapfiets: succesconcept van jonge ondernemers verovert ook buitenland

Contact maken doe je zo...

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen die op zoek zijn naar een oplossing kunnen contact opnemen via 088-9911600 of kunnen zich aanmelden via de speciale pagina op de Swapfiets website.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.