Nieuws Week van de Ondernemer

Dag van de ZZP'er: live visual radio met Peter Heerschop

De Dag van de ZZP'er van zaterdag 20 november is in aangepaste vorm doorgegaan: live visual radio op onder meer deze website en New Business Radio.

Van onze redactie 18 november 2021

Laatste update: 20 november 2021 16:14

Tijdens deze bijzondere editie van de Dag van de ZZP'er dus geen ruim duizend zelfstandigen in een evenementencomplex, maar wel live radio vanuit De Radiofabriek op het Mediapark in Hilversum. Presentator Jelle Maasbach ontving zaterdag tal van experts, belangenorganisaties en Kamerleden, en dat met Peter Heerschop als sidekick. Bovendien werd de Freelancer Of The Year Award (FOTY) live uitgereikt. De uitzending is hierboven in het geheel terug te luisteren.

Lees ook: Luister én kijk terug: live visual radio Week van de Ondernemer

Dag van de ZZP'er

De Dag van de ZZP'er werd live op radio geopend door Mariëlle Rensel, directeur van ZZP Nederland. Businesscoach Kelly Weekers deelde concrete tips waar zzp’ers direct mee aan slag konden. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer time management, nee durven zeggen en klanten werven. Studiogasten waren Cristel van de Ven (voorzitter Vereniging Zelfstandigen Nederland) en Frank Alfrink (voorzitter Stichting ZZP Nederland) en de Tweede Kamerleden Marijke van Beukering (D66) en Judith Tielen (VVD).

Uitreiking Freelancer Of The Year Award

De Freelancer Of The Year Award werd dit jaar uitgereikt in drie categorieën. Er was een Publieksprijs die wordt bepaald door het aantal stemmen van het Nederlands publiek. Er was een categorie Beste Starter, die wordt uitgereikt aan een zelfstandige die minder dan twee jaar werkt en er was een hoofdwinnaar die wordt bepaald door een jury.

De hoofdprijs werd gewonnen door Maaike Grovenstein van Fysio Maaike. De Zoetermeerse fysiotherapeute speelde zich in de kijker door haar informatieve en zeker ook vermakelijke video's op Youtube, waarin ze kijkers oefeningen uitlegt bij bijvoorbeeld rugklachten. Zij mag zich een jaar lang Freelancer of the Year noemen, maar mag ook een jaar lang gratis elektrisch rijden.

Deze bijzondere uitzending is terug te luisteren én te bekijken op deze website en New Business Radio.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws