Nieuws Week van de Ondernemer

Over de Grens (1): het internationale succes van Earth Concepts

Tijdens de 'Week van de Ondernemer' gaat er dagelijks een video online over een bedrijf dat letterlijk de stap over de grens durfde te zetten. We beginnen de videoserie met Earth Concepts - inderdaad, die van onder andere het water - een dus Néderlands initiatief. Laat je in tien minuten inspireren door de oprichters Patrick de Nekker en Henk Witteveen.

Video: Mark van Binsbergen | Presentatie: Roland Tameling 28 oktober 2019

Earth Water

Het statement dat Earth Concepts maakt is: 'Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. Om te helpen, vragen we je niet of je geld wilt geven of dat je vrijwilligerswerk wilt doen. We vragen je alleen of je onze producten: Earth Water, Earth Coffee en Earth Tea wilt drinken. 100% van de nettowinst die we realiseren met de verkoop van deze producten, dragen we namelijk af om waterprojecten te financieren. We investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Drink dus onze producten en help mee om schoon drinkwater te creëren.

Earth Concepts heeft, mede met de hulp van partners, reeds een bedrag van € 1.414.488,75 kunnen doneren, waarmee verschillende waterprojecten zijn gefinancierd.'