Aangeboden door SharePeople

Branded Content AOV

SharePeople als redder in nood: borstkanker zette ondernemer buitenspel

Jerica Bastiaans-Rekers (55) is een ondernemer met een engeltje op haar schouder. Ze is al tien jaar actief in de zorgbranche, doet er middels scholing alles aan om zich te blijven ontwikkelen maar schoof het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) liefst acht jaar lang voor zich uit. Te duur. Teveel gedoe. Totdat ze erachter kwam dat SharePeople het makkelijke en betaalbare alternatief is. Ze ontdekte het werkelijk precies op tijd; een maand nadat ze zich aansloot bij deze partij werd borstkanker bij haar geconstateerd. ,,Ik was dolgelukkig dat ik mijn rekeningen in deze zware periode kon blijven betalen.”

(bron: Belastingdienst) 14 december 2020

JESSICA BASTIAANS ONDERNEMER

,,Het is bizar”, begint Bastiaans-Reker. ,,Ik had nog helemaal niets opgebouwd bij SharePeople. Toen ik wist dat het foute boel was met mijn borst heb ik ze gebeld en vervolgens ben ik erg goed begeleid. Na twee maanden wachttijd keerden ze keurig uit waardoor ik de huur, mijn personeel en allerlei andere zaken kon blijven bekostigen. We hadden bovendien net een nieuw huis aangekocht. Ja, daar hebben we ons in het begin echt wel zorgen over gemaakt.”

De medisch pedicure/oncologisch voetzorgverlener - met personeel en twee praktijken in de omgeving van Oss - zegt het in eerste instantie ‘gênant’ te hebben gevonden om na zo’n korte periode al een beroep te moeten doen op de dienst van SharePeople. Bij deze organisatie bestaan namelijk geen verzekeringspremies maar zijn het de ruim 4.000 aangesloten ondernemers die elkaar uit eigen middelen aan een tijdelijke uitkering helpen. Hier vind je meer over de mogelijkheden van SharePeople.

Lees ook: Waarom een AOV van SharePeople 'allesbehalve weggegooid geld is'

Zo werkt SharePeople

SharePeople maakt gebruik van een technologie waarmee je onderlinge betalingen kunt regelen. Vergelijk het met Tikkie. Zodra een ondernemer zich aanmeldt, wordt hij of zij op basis van de KVK-gegevens in een bepaalde groep geplaatst. Raakt iemand in deze groep arbeidsongeschikt, dan selecteert het algoritme van SharePeople 40 tot 75 mensen om een donatie voor deze persoon te doen. Deze donatie is maximaal 6 procent van het geselecteerde inkomensniveau. Alle stortingen samen vormen het inkomen dat de arbeidsongeschikte normaal gesproken minimaal netto verdient. Er zit geen marge tussen waardoor SharePeople goedkoper is dan een verzekering.

Lees ook: Samen beter: SharePeople weet zzp'ers te ‘verzekeren' én verenigen

Vangnet bij arbeidsongeschiktheid

Bastiaans-Reker slaat de spijker op de kop door te benadrukken dat het leven van de ene op de andere dag compleet kan veranderen. Ze stipt daarmee meteen het belang aan van een vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Iets waar 80 procent van de zelfstandige ondernemers nog altijd niets mee doet.

Het is maar goed dat de hoofdpersoon in dit verhaal haar zaken op een cruciaal moment compleet op orde had. Het was januari 2019 toen ze met SharePeople in zee ging en februari toen ze werd uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Een onderzoek waaruit zou blijken dat het foute boel was en haar borst moest worden afgezet. ,,Ik zou al binnen een paar dagen geopereerd kunnen worden. Dat kwam alleen helemaal niet uit omdat mijn bedrijf moest blijven draaien. Gelukkig had ik een cliënt met een wervingsbureau die ik meteen belde met de vraag of hij vervangend personeel kon regelen. Dat deed hij. En ook nog eens kosteloos.”

De rollen omgedraaid

,,Het enige voordeel van dit verhaal was dat ik precies wist welk traject mij te wachten stond. Als oncologisch voetzorgverlener help ik mensen die problemen aan hun handen en voeten hebben als gevolg van kankerbehandelingen. Chemokuren kunnen hand- en voetsyndroom, neuropathie, ontsteking aan nagelriemen, loslatende nagels en blaren op de voetzool veroorzaken wat invaliderend kan zijn en de kwaliteit van leven doet afnemen. Een deel van mijn cliënten weet wat kanker met je doet en hoe het behandelingsproces eruit ziet. Nu de rollen opeens waren omgedraaid, vond ik het goed om te weten wat ik nu zelf kon verwachten.”

"Ik denk dat het goed is dat zoveel mogelijk ondernemers zich bij ons aansluiten. Dit is een eerlijk product dat gebaseerd is op onderling vertrouwen"

Jerica Bastiaans-Rekers, ondernemer

Aansluiten bij SharePeople

Wil jij ook deel worden van deze groeiende groep ondernemers die hun inkomen bij arbeidsongeschiktheid via SharePeople regelen ? Hier vind je er alles over en kun je je direct aanmelden.

Bastiaans-Reker werd succesvol geopereerd en hoorde kort na de ingreep dat ze geen kankercellen meer in haar lichaam had. Ze werkte keihard aan haar herstel en maakte alweer in juni de eerste uurtjes in haar praktijk. In juli kwam er echter een nieuwe klap met het plotselinge verlies van haar vader. Iets dat haar psychisch bijzonder zwaar viel. Het is daarom bewonderenswaardig om te horen dat Bastiaans-Reker in oktober evengoed weer volledig arbeidsgeschikt was.

,,Ik ben alleen nog steeds niet happy op deze manier. Tegenwoordig bestaat de techniek om van eigen weefsel een reconstructie van de borst te maken. Dat wil ik graag. Het is een operatie van tien uur en het herstel duurt zo’n drie maanden. Hoewel ik aan mezelf merk dat ik die operatie voor mij uitschuif, is het wel heel fijn om te weten dat ik opnieuw terug kan vallen op SharePeople.”

Aandeelhouder van SharePeople

Dat Bastiaans-Reker blij is met haar vangnet, laat ze niet alleen zien door SharePeople een dienst te bewijzen door haar persoonlijke verhaal met De Ondernemer te delen, maar ook met een investering in de organisatie. ,,Ik ben lid geworden van de coöperatie die SharePeople ook is. Een tijdje terug kreeg ik het bericht dat we aandeelhouder konden worden en daar heb ik eigenlijk niet over getwijfeld. Ik doe dat niet omdat ik er in de toekomst misschien wel geld aan over houd, maar omdat ik bij wil dragen aan de groei van SharePeople. Ik denk dat het goed is dat zoveel mogelijk ondernemers zich bij ons aansluiten. Dit voelt oké. Dit is een eerlijk product dat gebaseerd is op onderling vertrouwen tussen ondernemers.”

SharePeople

Wil jij je ook je inkomen bij arbeidsongeschiktheid via SharePeople regelen? Hier kun je je direct aanmelden.