Nieuws Zzp

Je netwerk te gelde maken? Nieuw zzp-platform Eleanor als verbinder én verdienmodel

Hoe kun je als zzp’er je eigen netwerk te gelde maken? Door deel te nemen aan het nieuwe platform Eleanor. Wie andere zzp’ers aandraagt voor klussen, krijgt hiervoor een vergoeding.

Van onze redactie 25 april 2022

Eleanor

Via het platform Eleanor geld verdienen aan je netwerk. Illustratie: Eleanor

Een vertrouwd netwerk is enorm waardevol. Het kost vaak jaren om het op te bouwen en veel energie om te onderhouden. Met de komst van Eleanor worden zzp’ers daar voor beloond. Via dit platform dragen zzp’ers namelijk freelancers uit hun eigen netwerk aan voor opdrachten waar zij zelf geen tijd voor hebben. Het geld dat normaal gesproken in dure detacheringsbureaus verdwijnt, wordt verdeeld over de verbindende zzp’er, uitvoerende freelancer, opdrachtgever en goede doelen. Ook regelt het platform geautomatiseerd en volgens geldende wetgeving alle administratie: van het contract tot en met de facturatie.

Lees ook: 'Ondernemers, zzp’ers met schulden schamen zich te veel om hulp te zoeken'

Samenwerking met Rabobank

,,Verbindende zzp’ers houden hun zzp-status. In ruil voor het samenbrengen verdienen verbinders een vergoeding”, legt initiatiefnemer van Eleanor Mike Philips uit. ,,Opdrachtgevers besparen tijd en kosten en kunnen rekenen op een freelancer uit een vertrouwd netwerk. Bovendien krijgen uitvoerende zzp’ers opdrachten zonder dat ze hier actief naar hoeven te zoeken. Verder profiteren ze tijdens de klus van tijdregistratie-tools.”

De lange uitbetaaltermijn van facturen is met het zzp-platform ook verleden tijd. Door samenwerking met de Rabobank kunnen facturen binnen 24 uur en tegen lage rente vooruit worden betaald. Op een eenvoudige en toch innovatieve manier vragen freelancers deze factuurfinanciering op het digitale platform aan. Önder Ulucan, Partnership Manager Rabobank, licht de samenwerking toe: ,,Samen met Eleanor helpen wij ondernemers te doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dat doen wij door het makkelijker te maken om financiering aan te vragen."

Lees ook: Cristel van de Ven over Netwerk Zelfstandig Ondernemers: ‘Zzp’ers verdienen vertegenwoordiging in SER’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws