Nieuws Zzp

FOTY Awards 2022: Martin van Kranenburg zzp'er van het jaar

Op de slotdag van de Week van de Ondernemer zijn de winnaars van de Freelancer of the Year Awards (FOTY) 2022 bekendgemaakt. Martin van Kranenburg werd, met zijn bedrijf Schrijven voor het Brein, beste zzp’er van het jaar. Tot beste starter werd gekozen videomaker Joery Mooijman. Floor Schmeets won, met haar bedrijf Insight Aut, de Publieksprijs.

Van onze redactie 19 november 2022

FOTY awards 2022 winnaars

FOTY-winnaars Martin van Kranenburg (midden) en Floor Schmeets (rechts). Joery Mooijman kon bij de prijsuitreiking niet aanwezig zijn, op de foto links Jeroen van Lierop van e-boekhouden.nl, sponsor van de Starters-award.

De winnaars van de FOTY Awards zijn gekozen door een vakjury met gerenommeerde juryleden uit de Nederlandse publieke en private sector én de beste zzp’er van vorig jaar: Marcel Molenaar (Country Manager LinkedIn Benelux), Josette Dijkhuizen (Hoogleraar Ondernemerschapsontwikkeling), Maaike Grovenstein (beste zzp’er 2021), Marjan Vogel (Kamer van Koophandel) en Frank Alfrink (Stichting ZZP Nederland).

De beste zzp’er van het jaar, Martin van Kranenburg, rijdt een jaar lang gratis in een leaseauto mogelijk gemaakt door Lening.nl. De beste starter, Joery Mooijman, wint een volledig ingerichte werkplek gesponsord door e-Boekhouden.nl. En de winnaar van de Publieksprijs, Floor Schmeets, ontvangt uit handen van KPN een nieuwe telefoon en laptop.

Alle FOTY Awards-genomineerden bijeen in de foyer van De Radiofabriek, op het Media Park in Hilversum.

De vijf genomineerden in de categorie Beste Ondernemer waren, op alfabetische volgorde: Martin van Kranenburg (trainer/Schrijven voor het Brein), Esther Krook (Business Goed Geregeld), Vanessa Ouwerling-Heel (Six Bricks Nederland), Michèle Piet (kleermaker/kledingbibliotheek Middelburg) en Daniela Verwilligen (Zeeland Retreats -YourTeam/OurCare). Martin van Kranenburg, winnaar beste zzp’er 2022, vertelde na afloop: ‘Geweldig om deze prijs te winnen. De kracht van tekst is magisch en de kennis hiervan een must voor iedere zzp'er die meer uit zijn website en marketing wil halen.’

De genomineerden voor Beste Starter waren, op alfabetische volgorde: Pieter Blonk (mental coach), Amarins Bronsema ( AmarinsB Collection), Joery Mooijman (videograaf), Remy Pronk (holistische coach) en Floor Schmeets (autismecoach).

Zonder aandacht, geen business, zo betoogt de kersverse zzp'er van het jaar, Martin van Kranenburg. De online conversie-expert geeft in deze blog tips om meer omzet te genereren: Aha, dus zo pak je de aandacht (en meer omzet)

De FOTY Awards worden georganiseerd door ZZP Nederland, de grootste onafhankelijke belangenorganisatie in Nederland met ruim 55.000 aangesloten zelfstandig ondernemers. Sinds 2006 zetten zij zich in om het ondernemerschap van kleine zelfstandigen te bevorderen. Het is in zeventien jaar tijd uitgegroeid tot een laagdrempelige professionele vraagbaak voor zowel starters als ervaren zelfstandigen. Met een ruim aanbod van ondersteunende producten en diensten zoals verzekeringen en juridische hulp. Daarnaast is ZZP Nederland een serieuze gesprekspartner in politiek Den Haag.

Prijsuitreiking tijdens Week van Ondernemer

De prijsuitreiking vond ook ditmaal plaats tijdens de kijkradio-uitzending De Ondernemer Live, op New Business Radio op de slotdag van de Week van de Ondernemer 2022, gepresenteerd door Roland Tameling en Robert van den Ham. Kijk de uitzending hieronder terug, en de uitreiking vanaf ca. 57.00 minuut. Daarin onder meer ook gesprekken met voorzitter Frank Alfrink en directeur Marielle Rensel van ZZP Nederland.

&list=PLSdlWE9y-YxCK9oY7Sn9Y-ubjhpMC8eQt

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws