Nieuws Actueel

16-jarige verdient een miljoen met sneakers voor sterren

Hij wordt de 'SneakerDon' genoemd en levert schoenen aan beroemdheden als Chris Brown en DJ Khaled. De succesvolle zakenman Benjamin Kapelushnik verdiende in een paar jaar een miljoen dollar, meldt het AD. Een klein detail: Benjamin is pas 16 jaar oud.

Van onze redactie 11 april 2016

Sneakers Amerika

De Amerikaanse tiener zit nog op de middelbare school, maar is met hele andere dingen bezig dan zijn klasgenoten. 'Benjamin Kickz', zoals Kapelushnik ook wel wordt genoemd, verkoopt sneakers door aan beroemdheden. En met succes.Benjamins liefde voor sneakers begon in groep 5, toen hij een paar schoenen van basketballegende LeBron James op de kop tikte. "Ik wist niets van sneakers", zegt hij tegenover de Amerikaanse website Complex. "Maar toen ik dit paar droeg op school, vond iedereen ze mooi. Sindsdien ben ik schoenen steeds meer gaan waarderen."

Handel"Mijn schoenencollectie breidde zich steeds verder uit", vertelt Benjamin. "Op een gegeven moment wilden klasgenoten mijn sneakers passen en kopen. Eerst wilde ik dat niet. Tot mijn geld op een gegeven moment opraakte. Toen besefte ik: als ik nieuwe sneakers wil blijven kopen, zal ik mijn oudere paren moeten verkopen." In groep 7 begon de handel van Benjamin serieuze vormen aan te nemen. Hij kwam met iemand in contact die hem schoenen kon leveren die nog niet in de winkels lagen. Vanaf dat moment ging het nog harder.

DJ KhaledMaar 'Benjamin Kickz' was naar eigen zeggen nooit zo succesvol geworden als hij DJ Khaled niet had leren kennen. "Hij koopt zo ongeveer elk paar sneakers dat ik hem aanbied", zegt Kapelushnik. "Dankzij hem heb ik veel nieuwe beroemdheden leren kennen. Ik spreek hem vaak: we zijn gisteren nog samen naar een concert geweest." Inmiddels kan de 'SneakerDon' ook onder meer P.Diddy en Chris Brown tot zijn klantenkring rekenen. Benjamin begeeft zich geregeld tussen de sterren en verdient meer dan een gemiddelde volwassene. Toch moet hij iedere dag ook gewoon naar school. "Maar mijn telefoon voor zaken mag ik niet meer mee naar de les nemen. Dat werd te druk. Dus heb ik nog maar een telefoon gekocht. Een is voor mijn vrienden en ouders, de ander voor sneakers en sterren."