Nieuws Actueel

2Switch verbaasd over plan kringloop Raalte

Raaltenaren kunnen ook in de toekomst terecht bij kringloopbedrijf 2Switch. Dat zegt directeur Peter Schenkeveld van het bedrijf dat in Gelderland en Overijssel negen kringloopwinkels runt.

Benny Koerhuis | Foto: Pixabay 23 februari 2016

Kringloop stockpixabay

>>>Lees ook: Raalte wil nieuw kringloopbedrijf

Schenkeveld zegt verbaasd te zijn over het artikel in de Stentor van vrijdag, waarin wethouder Frank Niens uitlegde dat de gemeente Raalte via openbare aanbesteding betere prestaties op gebied van hergebruik en participatie wil bereiken dan in de huidige 2Switch-vestiging.

PlannenSchenkeveld zegt dat Raalte per 1 januari 2016 al een kringloopbedrijf nieuwe stijl had kunnen openen. "Niens wil meer hergebruik en meer mogelijkheden voor participatie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Ook wenst hij meer activiteiten zoals een repair café of demontage van niet meer herbruikbaar meubilair. Laten dit nu precies dezelfde nieuwe activiteiten zijn die 2Switch heeft voorgesteld in haar plannen die al in april vorig jaar aan de gemeente zijn aangeboden."

WierdenWethouders en ambtenaren zijn ook niet ingegaan op uitnodigingen voor een werkbezoek aan de 2Switch-vestiging in Wierden, waar de wijzigingen die Raalte wil al anderhalf jaar geleden zijn doorgevoerd. "In Wierden kan men in de praktijk zien wat we in Raalte van plan zijn. Helaas is vanuit Raalte tot op heden geen belangstelling getoond voor wat wij doen in een vergelijkbare gemeente. Het blijft voor ons onduidelijk waarom de gemeente Raalte kiest voor een dure openbare aanbesteding terwijl het beste regionale kringloopbedrijf in de gemeente actief is en bereid en in staat is om de gewenste doelstellingen te realiseren."