Nieuws Actueel

34 horecazaken willen week dag en nacht open

34 horecazaken in het centrum van Breda willen 24 uur per dag open zijn tijdens Serious Request. Daarvoor hebben ze een vergunning aangevraagd bij de gemeente Breda. Dat schrijft BN De Stem.

Tom Hayes en Nicole Roelands 15 december 2016

Ondernemers die dag en nacht open willen, konden dat tot gisteren aangeven. De aanvraag wil nog niet zeggen dat alle 34 horecaondernemingen ook daadwerkelijk alle dagen 24 uur open zijn. De gemeente controleert of ze aan de gestelde voorwaarden kunnen voldoen. Zo moet er minimaal één portier aan de deur staan en er mag er geen overlast zijn voor omwonenden.

Richtlijnen

Met een vergunning op zak kan een horecabaas ook besluiten een beperkt aantal dagen langer open te gaan. Raymond Elzerman van discotheken Kerkplein en Graanbeurs liet eerder weten geïnteresseerd te zijn in de openstelling.

Horeca moeten het tijdschema op meerdere punten onder de loep nemen komende week. Naast de openingstijden zijn namelijk ook de levertijden aangepast. Zaken op de Grote Markt mogen enkel van 4.00 tot 8.00 uur bevoorraad worden. ,,Dat zat eraan te komen'', zegt Jolanda Hunze van restaurant Gauchos. ,, De leveranciers moeten daar maar op inspelen en steekwagens meenemen. Je moet nu eenmaal richtlijnen aanbrengen zodat het geen zooitje wordt.''

ABInBev

Een van die leveranciers is bierbrouwer ABInBev. Een woordvoerder laat weten begrip te hebben voor de veranderde levertijden. ,,Er moet rekening gehouden worden met onder andere de veiligheid.'' Om de cafés en restaurants te kunnen voorzien van drank, is het bedrijf in gesprek gegaan met klanten. ,,We hebben ze gevraagd om eerder grotere bestellingen te plaatsen. Daarnaast zullen we vroeger dan normaal gaan leveren, vanaf 5 uur in de ochtend.'' Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt.