Nieuws Actueel

46 Dresses helpt vrouwen aan een goedkope jurk

Het is best zonde als al die mooie jurkjes in de kast blijven hangen. Die kun je ook hergebruiken, dacht Margo den Ouden (31). Zij is oprichtster van 46 Dresses. Dat schrijft het AD.

Marjolein Koster | Foto: Marjolein Koster 8 november 2016

46 Dresses Margo den Ouden Debby

,,Er zijn zo veel vrouwen die zich even geen nieuwe jurk kunnen veroorloven. Voor hen wil ik graag iets betekenen'', zegt de Utrechtse Margo den Ouden van 46 Dresses.

Speciale gelegenheden

Vrouwen kunnen bij 46 Dresses een jurk huren voor speciale gelegenheden. Van de opbrengst van de verhuur koopt De Ouden nieuwe jurken voor vrouwen die even iets minder te besteden hebben.

Niet materialistisch

Debby is een van de vrouwen die een jurk in ontvangst mag nemen.

,,Ik ben helemaal niet materialistisch en koop eigenlijk alles tweedehands, maar zo'n jurk als deze, dat is toch echt wel anders. De stof is lief voor je huid, alsof er een engeltje om je lichaam zit'', zegt Debby Jacobs (34).

Minimum inkomen

Ze is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Na haar eerste zwangerschap werd haar contract als receptioniste niet verlengd. Ze zou als moeder niet flexibel genoeg zijn. In diezelfde tijd had ze problemen met haar partner, wat uiteindelijk resulteerde in een scheiding. Nu moet ze van het minimum rondkomen.

Nominatie

Hoewel Debby vindt dat er in Utrecht veel hulp voor haar is, blijft er helaas weinig geld over om zichzelf eens iets cadeau te doen. ,,Mijn verloskundige zag dat het niet zo goed met me ging en nomineerde mij voor een jurk bij 46 Dresses.''

Boek

Inmiddels heeft Debby haar leven weer opgepakt en is ze bezig met het schrijven van een boek. ,,Dat ik deze jurk nu krijg, geeft me zo'n goed gevoel. Het klopt gewoon, ik zie weer mogelijkheden.''

Geïnspireerd

Door vrouwen als Debby raakte Margo geïnspireerd om 46 Dresses te beginnen. De naam verwijst naar het aantal jurken dat Margo zelf ongebruikt in de kast had hangen. Nu, een jaar later, zijn er door donaties van enthousiaste vrouwen al meer dan 200 jurken, waardoor Margo's huis bijna uitpuilt.

Schoenen

Het gaat goed met de stichting. Een aantal merken doneert ook schoenen, zodat Margo de genomineerde vrouwen een complete outfit kan bieden. Nu is Margo op zoek naar een pand in Utrecht en binnenkort start ze een crowdfunding om de financiering daarvoor rond te krijgen. ,,Het zou mooi zijn als vrouwen hier gewoon binnen kunnen lopen en een jurk kunnen passen, voordat ze hem huren, maar daar is nu gewoon geen ruimte voor.''

Gerelateerde artikelen

Met de computer een jurk in elkaar naaien

LaDress: een jurk voor alle dagen

Enschedese dames verhuren jurk voor een dag