Nieuws Actueel

Aalberts neemt bedrijf in VS over

Industrieel toeleverancier Aalberts Industries, een conglomeraat met onder meer bedrijven in Eindhoven, Deurne en Vessem, heeft een bedrijf in de Verenigde Staten overgenomen.

Van onze redactie 17 februari 2016

Coladrinken1065

Het gaat om Schroeder Industries, gevestigd in het Texaanse San Antonio. Het bedrijf is in 2006 opgericht en boekt een jaaromzet van 13 miljoen dollar (11,6 miljoen euro). Aalberts gaat ervan uit dat met de overname de positie van de divisie Industrial Controls kan worden versterkt. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

DrankSchroeder is ontwikkelaar en producent van zogeheten drankdispensers waarmee vloeistoffen, meestal bier en frisdrank, maar ook thee en koffie, van het ene naar het andere punt worden gebracht. Aalberts Industries, opgericht in 1975, is een bedrijvengroep met 57 bedrijven met 212 vestigingen in meer dan 30 landen.

Er werken zo’n 14.500 mensen. In Nederland vallen 19 bedrijven, verspreid over 24 locaties, onder het concern. Aalberts maakt onder meer klimaatbeheersingssystemen, fittingen en controlesystemen voor de energiesector. Ook is het bedrijf actief in de halfgeleiderindustrie en maakt het onder meer, ook voor ASML, frames voor lithografiemachines. Andere bedrijven in de regio die deel uitmaken van Aalberts zijn AHC Group in Eindhoven, gespecialiseerd in oppervlaktematerialen, Heat & Surface Treatment (hittebehandeling van materialen) in Eindhoven en Mogema (laswerk en machinebouw) in Vessem.