Nieuws Actueel

Aantal faillissementen blijft op laag niveau na daling in juni

Het aantal bedrijven dat in juni failliet is gegaan is iets gedaald ten opzichte van een maand eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden er in juni 155 bedrijven en eenmanszaken failliet verklaard. Dat waren er 24 minder dan in mei. Het aantal faillissementen bleef daarmee ook in juni laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

ANP 12 juli 2022

Het aantal uitgesproken faillissementen in het eerste halfjaar lag ruim 2 procent lager dan in de eerste helft van 2021. Van alle bedrijfstakken had de handel in juni met 37 het grootste aantal faillissementen, maar dat is ook de tak met de meeste ondernemingen. Ten opzichte van mei waren er zes minder faillissementen in de handel. Relatief gezien werden vorige maand de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam dat aantal tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen en werd in augustus 2021 een laagterecord bereikt, mogelijk ook geholpen door de coronasteun aan bedrijven. De generieke steun stopte in de loop van 2021.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws