Nieuws Actueel

Achter de geraniums? Nee, ondernemen!

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Eduard Voorn | Foto: Bart Hoogveld 22 april 2016

He logistics transport ondernemen

Bij de pakken neerzitten toen het contract niet werd verlengd? Niets ervan. Bij het UWV aankloppen wilde hij in elk geval niet. Hennie van der Graaf besloot daarom zijn eigen bevrachtingskantoor te beginnen. Want op 55-jarige leeftijd zou hij 'toch nergens meer aan de bak komen' met zijn specialisatie logistiek. Een jaar later zegde zijn vrouw Esther haar baan bij CSM in Goes op waarmee HE-Logistics een feit was.

Gestage groei"Sinds dit jaar hebben we tien chauffeurs in dienst met negen vrachtwagens en huren we nog eens acht vaste charters in. Zoveel werk hebben we nu", vertelt Esther enthousiast. Ze is verbaasd over de gestage groei die het bedrijf doormaakt. Op kantoor zitten nog eens vijf mensen. Haar verklaring? Woorden als ouderwets en beleefd vallen. "We pikken containers op in de haven en leveren die bij onze klanten af, op een persoonlijke manier. Gewoon even bellen, zonder onpersoonlijke e-mails als er iets moet worden doorgegeven. We doen wat we zeggen, dat wordt door onze klanten erg gewaardeerd."

Hebben de twee nog tips voor 50-plussers die op straat komen? "Ga vooral niet achter de geraniums zitten! En als je voor jezelf begint, ga er dan vol voor. Dat betekent veel uren maken, maar het kan ook veel opleveren. Kijk maar naar wat wij hebben bereikt."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regiorotterdam@deondernemer.nl.

Wie: Esther (52) en Hennie (59) van der GraafWat: bevrachtingskantoorWaar: Rotterdam-HoogvlietSinds: 2011Contact: he-logistics.nl