Nieuws Actueel

Achterhoeks-Twentse modeketen Tuunte Fashion failliet verklaard

De keten van kledingwinkels Tuunte is failliet. Het bedrijf heeft dinsdag zelf het faillissement aangevraagd, schrijft de Tubantia. Tuunte heeft nog meer dan veertig kledingwinkels, voornamelijk in Oost-Nederland.

Tubantia | FotO: JV 8 augustus 2017

205720160924a16xlouisvanandel

Het bedrijf kondigde eerder een koerswijziging aan, gericht op meer onlineverkoop en vooral mode voor vrouwen. Herenkleding werd overboord gegooid, terwijl kinderkleding alleen nog in filialen lag waar daar duidelijk behoefte aan is.

Andere markt

De koerswijziging kwam echter te laat. Tuunte heeft zich niet snel genoeg kunnen aanpassen aan de veranderende markt, geeft directeur Louis van Andel als verklaring voor het faillissement. “Ondanks de forse omzetgroei van de eigen vrouwencollecties, de stappen die de hele organisatie heeft gemaakt, de actuele winkels op A1-locaties en lef van financieel investeerders.”

Ambitie

Het Achterhoeks-Twentse bedrijf toonde zich in april nog bijzonder ambitieus. Tuunte gaf aan de komende jaren te willen groeien van 40 naar 70 winkels. Met typisch Oost-Nederlandse eigenschappen als eerlijkheid, rust en vriendelijkheid moest de Randstad worden veroverd. Tuunte gooide de degelijke en goedkope uitstraling van de winkels overboord. De nieuwe winkels oogden vriendelijk, licht, ruim en eigentijds. Volgens Van Andel moest oostelijk Nederland nog wennen aan de nieuwe weg

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van het kledingbedrijf zit in Winterswijk, waar de winkelketen ooit ook is begonnen. Tuunte heeft in Twente winkels in Enschede (drie vestigingen), Haaksbergen, Borne, Oldenzaal, Denekamp, Almelo, Tubbergen, Vriezenveen, Wierden, Nijverdal en Goor. In Achterhoek behalve in Winterswijk ook in Aalten, Lichtenvoorde en Borculo.

Lees ook: PostNL vreest voor bezorging op platteland