Nieuws Actueel

Aegon lijdt miljardenverlies door verkoop activiteiten aan ASR

Aegon heeft een miljardenverlies geleden door de verkoop van zijn Nederlandse verzekeringsactiviteiten aan branchegenoot ASR. Aegon heeft namelijk flink moeten afschrijven op de onderdelen. Ze worden nu gewaardeerd op een veel lagere waarde dan dat Aegon ze in de boeken had staan.

ANP 9 februari 2023

ANP090223047 1

Vorig jaar kwam Aegon zo 2,5 miljard euro tekort, waar een jaar eerder nog bijna 1,7 miljard euro winst werd gemaakt. Volgens Aegon is de afschrijving verplicht volgens de boekhoudregels. Het zou puur gaan om een boekhoudkundig verlies. Zelf kijkt Aegon liever naar zijn operationele winst, waarin de afschrijving niet is meegenomen. Dat resultaat was vorig jaar stabiel.

ASR en Aegon kondigden hun deal in oktober aan. Door de samenvoeging van de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van Aegon met die van ASR ontstaat een van de grootste verzekeraars in Nederland. Voor de transactie ontvangt Aegon een aandelenbelang van bijna 30 procent in ASR en een contant bedrag van 2,5 miljard euro. In totaal werd de deal gewaardeerd op bijna 5 miljard euro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws