Nieuws Actueel

AH moet winkels België sluiten

Ahold is bereid acht winkels van Albert Heijn in België te sluiten. Daarnaast zouden nog eens vijf winkels van Delhaize dichtgaan, schrijft de Volkskrant.

Peter de Waard 23 februari 2016

Aholdbelgie

Hiermee willen de Nederlandse en Belgische supermarktketens tegemoetkomen aan de eisen van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Die vind dat de combinatie van de twee supermarkten na de overname van Delhaize door AH op sommige plekken in Vlaanderen een te grote machtspositie zal betekenen.

Of en hoeveel winkels van Delhaize dicht zouden moeten, is nog niet officieel bekend. Een woordvoerder van Delhaize heeft tegen de Belgische financiële krant De Tijd gezegd dat het om 'een klein aantal' franchisewinkels van deze keten gaat. Een bron noemt daarbij een getal van vijf supermarkten. Mogelijk kost het vierhonderd Belgen hun baan.

Albert Heijn heeft steeds gezegd het aantal winkels in België te willen opvoeren tot zeker vijftig. Dat betekent dat op andere plekken nieuwe supermarkten zullen worden geopend. Die zouden mogelijk de vierhonderd overtollige werknemers aan een baan kunnen helpen.

Lees verder op Volkskrant.nl