Nieuws Actueel

Albert Heijn haalt na kritiek drinkbaar zeewater uit de schappen

Albert Heijn stopt met de verkoop van ontzilt zeewater, nadat daar veel kritiek op was gekomen. De verpakking zou niet duurzaam zijn, terwijl het water gepromoot werd als een duurzaam product. Daarom heeft de supermarktketen de pakjes Noordzeewater die pas sinds eind vorige maand in de schappen lagen weer weggehaald.

ANP 6 september 2022

ANP060922048 1

De kritiek werd aangezwengeld door Dirk Groot, die dagelijks zwerfafval opruimt en beter bekend is als de Zwerfinator. Hij liet op sociale media weten dat de verpakking van het water te wensen overliet. Er zat geen statiegeld op en alleen al het recyclen kostte volgens hem een hoop energie en water. Volgens Groot is "verpakt water nooit duurzaam" en is kraanwater de beste oplossing.

Albert Heijn nam de kritiek tot zich. Het bedrijf schreef onder een bericht van Groot de volgende reactie: "De ontwikkeling om van zeewater drinkwater te maken vinden we interessant, en wilden we in klein aantal winkels testen op potentie, maar we hebben met de leverancier besproken dat deze verpakking niet de juiste is. We stoppen dan ook met de verkoop van dit pakje in goed overleg met de leverancier."

Op de pakjes met het gezuiverde water uit de Noordzee stond onder andere ‘planet saving water’. Een van de oprichters van het bedrijf SEA Water dat het water verkoopt, benadrukte in Trouw dat de term sloeg op het gebruik van zeewater dat met zonne-energie wordt gezuiverd. Hij zei in de krant met verschillende alternatieve verpakkingen bezig te zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws