Nieuws Actueel

Alca Fashion vermarkt 'buikmaatjemeershirts'

Alca Fashion hield een modellenwedstrijd om mannen met een flinke buik te vinden voor haar kledinglijn.

Gep Leeflang (De Stentor) 20 juni 2017

Alca Jan Bosman Kuip

,,Wij hebben de eerste zet gedaan, nu is het de beurt aan de modewereld.'' De Apeldoornse ondernemer Jaap Krijgsman is tevreden over de uitwerking van zijn plan om een probleem op te lossen. Om zijn 'buikmaatjemeershirts' te vermarkten zocht hij 'mannelijke modellen met karakter en een maatje meer' als model. Zonder zelf een modellenwedstrijd te organiseren kon hij die niet vinden.

Modewereld

Volgens Krijgsman heeft de 'arrogante Amsterdamse modewereld' nog niet door hoe groot de doelgroep is die hij met Alca Fashion nu aanboort, met een T-shirtlijn tot buikmaat 8XL. ,,Maar dit succes laat zien dat echte mannen een trend zijn.''

Lees ook: Hoge ambities met T-shirts als business

Stijlvol

Tachtig aanmeldingen kreeg hij voor zijn wedstrijd. Samen met oud-voetballer Jan Boskamp (foto), fotomodel Marianne Mosheuvel en kleermaker Mahmut Kaynak kon hij kiezen uit 25 bigsize-modellen die als finalist waren geselecteerd. Dat gebeurde in stadion De Kuip. ,,Een mooi decor voor mannen met karakter, die zelfvertrouwen uitstralen en stijlvol en energiek zijn,'' aldus Krijgsman.

Modellencontract

Emilangelo Locadia viel met zijn goed gekoesterde buik het best in de smaak en won daarmee een modellencontract bij Alca Fashion.