Nieuws Actueel

Alibaba ziet winst kelderen door lockdowns en streng toezicht

Het Chinese techbedrijf Alibaba zag zijn winst het afgelopen boekjaar met 60 procent dalen. In het land kwamen sectorgenoten al eerder met tegenvallende resultaten door de gevolgen van lockdowns en streng toezicht vanuit de Chinese regering. Vanwege de onzekerheden rond het coronavirus wilde Alibaba, dat onder meer bekend is van de gelijknamige webwinkel, geen vooruitzicht geven voor het komende jaar.

ANP 26 mei 2022

ANP260522120 1

De omzet van het afgelopen kwartaal lag met zo’n 30 miljard dollar (ruim 28 miljard euro) wel 9 procent hoger, een grotere stijging dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf profiteerde ervan dat een toenemend aantal Chinezen basisbehoeften online bestelde door coronabeperkingen in het land. Onderdelen waarmee Alibaba normaal gesproken het meeste geld verdient, hadden te maken met tegenvallers. Die werden echter goedgemaakt door nicheactiviteiten. Zo steeg de omzet van de afdeling clouddiensten met 12 procent.

Alibaba had het afgelopen boekjaar 1,3 miljard actieve gebruikers, van wie meer dan 1 miljard uit China. Die mijlpaal voor het land werd voor het eerst doorbroken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws