Nieuws Actueel

Alleen nog maar pinnen in Het Gegeven Paard

Café Het Gegeven Paard in muziekcentrum Tivoli Vredenburg begint een proef met contantloos betalen. Vanaf 1 maart kan er alleen nog worden gepind, dat schrijft het AD Utrechts Nieuwsblad.

Freke Remmers 26 februari 2016

Tivolilaterklaar

Het Gegeven Paard hoopt hiermee te besparen op de bankkosten. Ondernemers moeten betalen om cash geld op de rekening te storten en voor wisselgeld.

“Verreweg het meeste wordt hier al met pin betaald”, zegt manager Rob van den Hove. Het is bovendien veiliger, vindt hij. ”Cash kan verkeerd gewisseld worden, er kan vals geld tussen zitten, het kan gestolen worden.”

Maar cash geld is een wettelijk betaalmiddel. Voorlopig blijven er dus twee kassa’s achter de bar staan, al zeggen bordjes op de tafels iets anders. De pilot moet vooral uitwijzen hoeveel mensen nog met cash wil betalen, als het café je dwingt te pinnen. “Als straks 99 procent pint, is er geen reden om die twee kassa’s nog te laten staan”, denkt Van den Hove. In geval van nood kunnen klanten uitwijken naar de kassa van muziekcentrum.

Volgens Erik Derksen, vicevoorzitter van Koninklijke Horeca Utrecht, is Het Gegeven Paard één van de eersten in Utrecht die deze stap zet.