Nieuws Actueel

Gilda Spinosa: Altijd vertrouwen op gevoel en intuïtie

Heb lef, pak door en werk hard, maar vertrouw vooral op je gevoel en intuïtie, is het motto van Gilda Spinosa. Met die instelling staat ze veel cliënten bij die te maken hebben met letselschade. “Het geeft een fantastisch gevoel als een zaak succesvol wordt afgerond.”

Redactie De Ondernemer / MVO 12 januari 2018

Gilda spinoza twentse zakenvrouwen

Gilda Spinosa is de oprichter en DGA van Spinosa Letselschadejuristen. Zij en haar team staan mensen bij die een ongeval hebben meegemaakt en letsel hebben opgelopen.

Spinosa startte haar bedrijf in 2011 en ondertussen werkt ze met een team van zes medewerkers. De meeste van hen zijn vrouw. “Maar dat is toeval,” lacht ze. “Ik heb gewoon een team met fantastische juristen en ondersteuners. Bij de professionaliseringsslag van mijn bedrijf liet ik een logo ontwerpen met daarin de vier kernwaarden: een helpende hand, balans, vertrouwen en deskundigheid. Ik kan met trots zeggen dat alle medewerkers beschikken over die waarden.”

Lees ook: 10 juridische valkuilen bij de verkoop van je bedrijf

Idealistisch

Een beetje idealistisch is Spinosa wel, zegt ze. “Mijn interesse ging tijdens mijn studie rechten aan de universiteit Nijmegen al uit naar het aansprakelijkheidsrecht en ik studeerde in deze specialisatie af. Ik spring graag voor mensen in de bres en in dit vak kun je echt iets voor een ander betekenen. En als een zaak dan succesvol wordt afgerond, is dat een fantastisch gevoel.”

Dat blijkt wel als een van haar medewerkers met de mededeling komt dat een complexe zaak met grote belangen eindelijk wordt afgerond. Felicitaties alom. “Soms kan een zaak lang duren, maar we zijn volhardend,” verklaart ze.

Vertrouwenspersoon

Wat is het geheim van het succes van Spinosa Lestelschadejuristen? “Ik denk dat onze insteek anders is. Wij combineren kwaliteit van dienstverlening met een menselijke kant. Verstand van zaken is belangrijk; er moet immers vaak genoeg stevig worden onderhandeld. Maar wij werken vanuit menselijk contact. De verhalen kunnen aangrijpend zijn. Dan is het belangrijk dat we dicht bij de cliënten staan. Je wilt de situatie begrijpen zodat we tot de beste oplossing komen. Een letselschadejurist is een vertrouwenspersoon. Misschien dat een vrouwelijke jurist wat dat betreft een streepje voor heeft.”

Altijd vertrouwt ze op haar gevoel en intuïtie. “Dat deed ik toen ik mijn bedrijf startte en dat doe ik nog steeds in het zaken doen. Daarnaast is lef nodig om te ondernemen én je moet kunnen doorpakken. Bij ons is ‘je best doen niet goed genoeg’ - dat is vanzelfsprekend. ls collega’s excelleren in hun vak, vind ik dat prachtig om te zien.”

Waar komt haar gedrevenheid vandaan? “Sowieso vanuit mijn opvoeding door mijn ouders die mij de goede werkethos hebben bijgebracht. Hard werken en flink aanpakken is de sleutel tot succes. Als je ergens aan begint, moet je het ook afmaken. Dat probeer ik mijn kinderen ook mee te geven: verantwoordelijkheid nemen en de eigen broek ophouden, maar ook goed voor elkaar zorgen en naar elkaar omzien.”

Lees ook: Jogé Nijhof: 1100 medewerkers en betrokkenheid als kracht

Napels

Dankzij haar vader heeft ze een bijzonder warme band met Napels. De geboren Hengelose is half Italiaans. Haar studie rechten deed ze gedeeltelijk in Rome en ze heeft in Napels gewoond. “Het liefst reis ik regelmatig naar Napels; af en toe moet ik even de Italiaanse lucht opsnuiven. Ontspanning is belangrijk; zeker als zakenvrouw met een jong gezin met drie kinderen.”

Hoe ambitieus ze ook is, haar gezin staat op een. “Succesvol zijn is mooi, maar als je ooit terugkijkt op je leven, denk je als eerste aan je kinderen en of je het voor hen ‘goed hebt gedaan’. Daarna pas aan je zakelijke successen.”

Spinosa Letselschade
Wie? Gilda Spinosa
Wat? Spinosa Letselschadejuristen
Waar? Hengelo

‘Wij vinden het belangrijk dat we dicht bij onze cliënten staan’

Gilda Spinosa, Spinosa Letselschadejuristen