Nieuws Actueel

Alweer nieuw ijsconcept in Amsterdam

De 'ijsconisering' van de Amsterdamse binnenstad zet door met nóg een ijs- en wafelconcept, dit keer van Duo Penotti - 'twee kleuren in een potti'. De tweekleurenpasta krijgt zaterdag een eigen flagshipstore aan het Amsterdamse Rokin (nummer 10), twee panden verwijderd van een ijswinkel met de hazelnootpasta van Nutella in de hoofdrol, meldt De Volkskrant.

Joris Zwetsloot 16 maart 2016

Duo Penotti Winkel

Nu het aantal ijssalons in het stadscentrum de zeventig is gepasseerd, spreken andere ondernemers van een 'overkill' en vervlakking van het winkelaanbod.

"Allemaal een grote eenheidshap", volgens Dick Eberhardt, eigenaar van twaalf kledingzaken en voorzitter van de ondernemersvereniging van het oude centrum. Eberhardt ergert zich mateloos aan de 'laagwaardige winkelconcepten', zoals ijssalons, touroperators en kaaswinkels voor toeristen.

Het historische centrum moet worden bewaakt door de gemeente, vindt Eberhardt, die pleit voor een nauwkeuriger bestemmingsplan. Maar de gemeente Amsterdam is gebonden aan de wetgeving. Die bepaalt volgens voorzitter Boudewijn Oranje van Stadsdeel Centrum dat de gemeente niet mag selecteren op het soort winkel dat zich ergens vestigt.

Lees het volledige artikel op de website van De Volkskrant.