Nieuws Actueel

Amazon opent eerste Nederlandse distributiecentrum in Almelo

Webwinkelconcern Amazon heeft in Almelo dinsdag zijn eerste echte Nederlandse distributiecentrum geopend. Het gaat om een magazijn met een opslagruimte van 2200 kubieke meter. De locatie moet tot 25.000 pakketten per dag kunnen verwerken, waardoor Amazon meteen ook kans ziet meer producten in zijn assortiment op te nemen.

ANP 1 augustus 2023

ANP010823156 1

Het concern had in Nederland al een sorteercentrum in Rozenburg. Het nieuwe magazijn is een aanvulling daarop. De uitbreiding maakt het volgens Amazon onder andere mogelijk om meer Nederlandse merken aan te bieden. Zo zijn voortaan ook producten van Calvé en Unox te bestellen bij de webshop. In totaal verwacht het bedrijf zo’n 12.000 nieuwe producten van meer dan 400 merken te kunnen toevoegen aan het aanbod op amazon.nl.

Roeland Donker, manager bij Amazon in Nederland, spreekt van een "belangrijke mijlpaal". Het nieuwe zogeheten fulfillment-center in Businesspark Twente ligt vlak bij de Duitse grens en zou daarom goed aansluiten op het internationale logistieke netwerk van Amazon. Voor de huur van het gebouw is een meerjarige overeenkomst gesloten met Bleckmann. Die partij neemt tevens de operationele werkzaamheden op zich. Hoeveel geld met de stap is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Amazon startte pas in 2020 met een Nederlands webfiliaal. Amazon.nl werd hier voorheen alleen gebruikt voor de verkoop van e-books. Klanten die andere producten wilden bestellen werden sinds 2016 doorverwezen naar de Duitse site van het webwinkelconcern. Inmiddels werken er in Nederland zo'n 1250 mensen bij het bedrijf, onder meer op het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam. Het is de bedoeling dat er op de nieuwe locatie in Almelo op termijn bijna 170 mensen gaan werken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws