Nieuws Actueel
Ambachtelijke Slagerij Haak opent vestiging op Maltaplein
Bewoners in Nesselande wrijven zich al in de handen. Eind november vestigt zich een ambachtelijke slagerij aan het Maltaplein, schrijft het AD. ,,Ze willen een vlees-specialist en voor de kinderen een plakje worst.''

Slager Sander Haak hoort zijn vrienden uit Nesselande vaak genoeg verzuchten: 'We missen een goede slagerij'. Jarenlang zat de Rotterdamse nieuwbouwwijk zonder echte slager, totdat Côte de Boeuf neerstreek in december van het afgelopen jaar. Die hield het echter niet lang vol.
Na de zomervakantie vertrok de slager die aan het Maltaplein zat. ,,De vorige eigenaar zat er slechts negen maanden, dus de zaak is lekker fris. Ik moet nog 30 jaar werken en zag het ontstane gat als een kans. We gaan op die plek zitten. In Crooswijk zitten we sinds 1896. Dit is een uitdaging'', zegt Haak.
BehoefteHoe gaat de bekende Rotterdamse slagerij tweeverdieners bereiken? Die hebben een druk bestaan en kiezen vaak voor het gemak van een supermarkt. ,,Je ziet aan de vele reacties dat er een behoefte aan ons is. Ik blijf tot 19.00 uur open, zodat ze na werktijd naar ons toe kunnen komen'', legt hij uit. ,,Mijn vrouw gaat verse maaltijden bereiden. In de winkel komt een hoekje waar broodjes en soepen gegeten kunnen worden. Veel mensen werken thuis. Die kunnen overdags ook bij ons lunchen.''
Goede kwaliteitBewoners in nieuwbouwwijken willen iets anders dan kant-en-klare maaltijden en voorgesneden vleeswaren, hoort Haak om zich heen. ,,Een alleenstaande vriend van mij werkt in de stad en is na werktijd binnen een kwartier thuis in Nesselande. Die wil geen stampotje uit een plastic bakje dat je tien dagen kunt bewaren, maar een lekker prakje met verse rookworst. Geen tartaartje, dat altijd per twee wordt verpakt, maar een speklapje op maat. Als je goede kwaliteit tegen een redelijk prijs biedt, komen ze geheid langs.''
GehaktballenSander Haak en zijn moeder gaan over naar Nesselande. Vader en de vrouwelijke medewerkers blijven in de winkel in Crooswijk. Slagerij Haak staat in Rotterdam en daarbuiten bekend om het uierboord en de gehaktballen.
Maandag koos Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) de beste bal van Nederland. De beste bal wordt gemaakt door de Vlaardingse slager Wapenaar. Haak zat bij de laatste tien. De productieruimte van de ballen en rookworsten verhuizen mee naar Nesselande. ,,Eén ding is zeker: Nesselande krijgt ballen.''