Nieuws Actueel

Amerikaanse toezichthouder onderzoekt stuurprobleem auto's Tesla

De Amerikaanse verkeerstoezichthouder NHTSA heeft een nieuw voorlopig onderzoek geopend naar Tesla. Daarbij gaat het om naar schatting 280.000 wagens van de types Model 3 en Model Y. Bij de elektrische auto's zou mogelijk een risico zijn dat de bestuurder de controle over het stuur kan verliezen.

ANP 1 augustus 2023

ANP010823160 1

Bij de waakhond zijn twaalf klachten binnengekomen over het stuurprobleem, waaronder een melding van een ongeval met brand. Als gevolg van het mogelijke euvel zijn geen gewonden of doden gevallen, aldus de NHTSA. Tesla zelf reageerde niet op vragen hierover door financieel persbureau Bloomberg.

Het is niet de eerste keer dat de NHTSA een onderzoek start naar auto’s van Tesla. De toezichthouder dook al in mogelijke problemen met de veiligheidsgordels, stuurwielen en rijhulpsystemen van de Amerikaanse fabrikant.

Zo werd eerder dit jaar een onderzoek gestart naar zo’n 120.000 Tesla’s van het type Model Y, nadat het stuur van twee van deze voertuigen tijdens het rijden was losgeraakt. In februari riep Tesla zelf ruim 360.000 voertuigen in de Verenigde Staten terug. Dat gebeurde nadat de toezichthouder had geconcludeerd dat de technologie waardoor Tesla-auto’s zelfstandig kunnen rijden het risico op ongelukken vergrootte.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws