Nieuws Actueel

Angst voor besmetting bij andere cryptobedrijven na failliet FTX

Er is angst in de cryptowereld dat het faillissement van cryptobeurs FTX over zal slaan naar andere bedrijven. Uit een eerste faillissementsverslag blijkt dat er voor miljarden aan schulden zijn bij grote partijen. Die angst voor verspreiding van de financiële malaise leidt tot dalende koersen van munten als bitcoin en ether.

ANP 21 november 2022

Dat cryptobedrijven veel geld geleend hadden, veroorzaakt zorgen. In de branche zeggen kenners dat BlockFi het volgende bedrijf wordt dat uitstel van betaling aan gaat vragen. De cryptofinancier zou daar al op aan het voorsorteren zijn. Critici zien de val van FTX, dat in geldproblemen kwam doordat oprichter Sam Bankman-Fried de inleg van klanten gebruikte om risicovolle investeringen mee te doen, als teken dat er regulering op de cryptomarkt moet komen.

De grootste cryptomunten verloren de afgelopen weken al flink aan waarde, maar hadden daarna weer een opleving. Bitcoin werd de afgelopen dagen zo'n 4 procent minder waard tot rond de 16.000 dollar. Ether verloor circa 7 procent. Het hoogst speculatieve dogecoin werd 11 procent minder waard.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws