Nieuws Actueel

Apple wil nieuwe iPhones op 7 september onthullen

Techconcern Apple zal naar verwachting op 7 september zijn nieuwe iPhone 14-lijn onthullen. De maker van de gewilde smartphones doet dat traditiegetrouw met een speciaal event.

ANP 17 augustus 2022

ANP170822214 1

Apple is zeer afhankelijk van de iPhones. De apparaten zijn doorgaans goed voor de helft van de omzet van het bedrijf. Naast de iPhones, een gewild cadeau voor veel mensen tijdens de feestdagen aan het einde van het jaar, zal Apple ook nieuwe Macs, iPads en Apple Watch-modellen onthullen.

De updates van de Apple-apparaten komen op een moeilijk moment voor de sector. De verkoop van bijvoorbeeld smartphones zakt wat in nu consumenten de gevolgen van de hoge inflatie steeds meer beginnen te voelen. Dat maakt ze voorzichtiger met het doen van grote uitgaven. Evengoed lijkt Apple beter in staat de problemen in de markt het hoofd te bieden dan veel van zijn concurrenten.

Productlancering

Doorgaans liggen de nieuwe iPhones ongeveer anderhalve week na de onthulling in de winkels. De verwachting is dat dit nu ook zo zal zijn. Verscheidene winkelmedewerkers hebben al te horen gekregen dat ze rekening moeten houden met een productlancering op 16 september.

Net als in de coronajaren lijkt Apple te kiezen voor een online-event. Verschillende onderdelen van de presentatie zouden al zijn opgenomen. De laatste onthulling van het bedrijf was in juni dit jaar. Toen kwam Apple met een reeks software-updates.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws