Nieuws Actueel

Applicatie RosterBuster vliegt de wereld over

Stewardessen en piloten in de hele wereld houden hun vluchtschema's bij met de app RosterBuster. Richard Versluis wil zijn succesvolle nu concept uitbreiden. Dat schrijft het AD.

Malou Seijdel | Foto: Ron Jenner 30 november 2016

App 1065

Dat de applicatie RosterBuster zo succesvol zou worden, had het Zoetermeerse bedrijf van Versluis bij de lancering een jaar geleden amper durven dromen. Al meer dan 260.000 professionals in de luchtvaartsector maken via hun smartphone of computer gebruik van de applicatie. Via RosterBuster kunnen piloten, stewardessen en ander cabinepersoneels hun rooster bijhouden en met elkaar delen.

British Airlines

Het idee voor het aanbieden van zo'n rooster kwam voort uit de behoefte van een piloot van British Airlines. Sinds vorig jaar is het concept in handen van Richard Versluis (41). Vanuit de Dutch Innovation Factory - de Zoetermeerse kraamkamer voor bijzondere ideeën - ontwikkelde hij met zijn team een app.

Al snel verdubbelde het aantal gebruikers daarvan. Inmiddels heeft de Zoetermeerse start-up zes medewerkers in dienst.

Crew

,,Luchtvaartpersoneel kan via de app onder meer bekijken met welke crew wordt gevlogen", vertelt de ceo. Personeelsleden van bijna 400 vliegtuigmaatschappijen maken nu gebruik van RosterBuster. Dat maakt de app de grootste in zijn soort. En er komen nog steeds gebruikers bij, wereldwijd. ,,Grote afnemers zijn onder meer de mensen van EasyJet, Turkish Airlines en Emirates. We hebben het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt. Nu gaan we de kwaliteit verder ontwikkelen", aldus Versluis.

Maar het houdt niet op bij RosterBuster. In de Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg introduceren Versluis en zijn innovatieve team vandaag een nieuw concept aan het publiek: Hunite. Het is wederom een roosterapplicatie. ,,Maar dan één die door veel méér branches is te gebruiken dan alleen de luchtvaartsector", legt Versluis uit. ,,Denk aan zorg- en onderwijsinstellingen en aan bedrijven in de hospitalitybranche of de retailsector.''

Via Hunite kunnen medewerkers van een winkel bijvoorbeeld zien met wie zij die dag werken en contact met hen opnemen. Bovendien is te zien waar in het rooster eventueel wissels kunnen plaatsvinden.