Nieuws Actueel

Arbeidsmarkt van Morgen: de sociale samenleving

Prominenten uit de overheid, politiek, wetenschap en het bedrijfsleven buigen zich vandaag in Delft over de inrichting van de arbeidsmarkt in Nederland. Hoe kan die beter? Welke veranderingen zijn nodig om klaar te zijn voor de toekomst? Met welke ontwikkelingen moet rekening worden gehouden? Victor van Kommer schreef er een paper over.

Victor van Kommer 2 december 2016

Zzpers 1

Branchevereniging NBBU organiseert in samenwerking met de Nyenrode Business Universiteit een dag en dialoog over de Arbeidsmarkt van Morgen. Drie wetenschappers hebben een paper geschreven en houden presentaties die als uitgangspunt zullen dienen voor wat een levendige discussie moet worden. Het doel is samen tot een nieuwe inrichting van de arbeidsmarkt te komen.

Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht Victor van Kommer voert de aanwezigen mee langs de kenmerken van de nieuwe economie en schetst de contouren van een nieuw fiscaal stelsel dat een antwoord kan formuleren op de vragen van een flexibele arbeidsmarkt. Download hier de paper die Van Kommer erover schreef.

Gerelateerde artikelen:

Aukje Nauta over duurzame inzetbaarheid

Bob de Wit over risico's en kansen van digitalisering