Nieuws Actueel

Autobedrijf Van Mossel verlaat pand Ceintuurbaan met Jaguar

Van Mossel in Zwolle en Apeldoorn voert vanaf dit jaar de Britse topmerken Landrover en Jaguar. Daarvoor verlaat het autobedrijf het voormalige Koop-Furnesspand aan de Ceintuurbaan om elders in Zwolle een pand te betrekken, en bouwt het in Apeldoorn een volledig nieuw pand.

Janske Mollen 8 januari 2016

Jaguar anp

De tekeningen voor de twee toekomstige panden van autobedrijf Van Mossel zijn gereed. In Apeldoorn wordt in februari de eerste paal geslagen. Over de locaties van de vestigingen wil Leurink nog niets zeggen. "De grond in Apeldoorn is al wel gekocht maar de vergunningen moeten nog aangevraagd worden." De opening van beide panden is naar verwachting in juni van dit jaar.

Mono-dealers"General Motors wil geen mono-dealers meer", zegt de Zwolse vestigingsdirecteur Wilco Leurink. "Beide merken krijgen in onze vestigingen de aandacht die ze verdienen. Daarbij houden we rekening met het feit dat zowel Jaguar als Land Rover snel groeit. Zo is het Jaguar-gamma onlangs verrijkt met de XE, de compacte sports sedan, en met de nieuwe XF heeft het merk een zeer dynamische business saloon in huis. De Jaguar F-PACE, een SUV, verschijnt begin 2016.

De expert op het gebied van avontuurlijke SUV's en terreinwagens is en blijft natuurlijk Land Rover. Omdat we nu het pand aan de Ceintuurbaan delen met Volvo, wordt dat te krap. Bovendien past bij deze merken een compleet nieuwe huisstijl en die kunnen we hier niet doorvoeren." Daarnaast is de binding met de eigenaar van het pand, Koops Vastgoed, weg, zegt Leurink. "Toen Koops-Furness in 2014 failliet ging, bleef het vastgoedbedrijf over. Dat heeft het pand in eigendom."

FaillietHet Koops Furness concern, met 56 vennootschappen en 77 vestigingen in het gehele land, ging op 22 augustus 2014 failliet. Drie Land Rover-vestigingen in Zwolle, Enschede en Apeldoorn konden verder onder de Van Mossel Groep, onderdeel van de BEE Holding. De Van Pijkeren Groep met vestigingen in IJsselmuiden en IJsselstein, nam de activiteiten van de failliete schadeherstelwerkplaats van Koops Furness in Zwolle en Utrecht over.

Foto: ANP